Pasteltinten: Dé kleuren voor zomerse lingerie

Pasteltinten: Dé kleuren voor zomerse lingerie

Ook zo gek op pasteltinten? Het is lente, dus ze kunnen weer!

De warme dagen gaan steeds vastere vormen aannemen, je vaker buiten kan zitten én dus een zongebruind tintje kan krijgen. Plus, in de zomer weten de kleuren van je outfit ook meer 'tot leven' te komen.

Dit geldt natuurlijk ook voor lingerie: tijdens deze warme periode wil je tinten die hier het beste bij passen. Maar, waar moet je dan aan denken?

Zomer

De zomer staat bekend om de relaxte sfeer en hoge temperaturen waar velen plots een heel stuk vrolijker van worden. Dus, wat mag je dit jaar zeker in de kast laten hangen rond lingerie?

Om te beginnen bij de donkere en aardse tinten: deze zijn erg mooi, maar wel wat 'saai' en donker voor de 'speelse' zomer. Kortom, het meest warme seizoen van het jaar vraagt dan ook om frisse en lieflijke tinten.

En ja, wat past er dan beter bij lingerie dan elegante pastels?

Pasteltinten

Pasteltinten hebben natuurlijk een charmant en romantische gehalte door hun zachte en lichte uitstraling. Denk hierbij eens aan kleuren als babyblauw, poederroze, limoen, lichtgeel, lavendel, crème-wit of mint; deze passen allemaal perfect bij een zomers kleurenpalet.

De trendkleur voor lingerie deze zomer vind je dus in pastels. Maar, waar moet je misschien wel even op letten?

Huidskleur

Zodra je lingerie uit gaat zoeken in een pasteltint doe je er zeker goed aan om van te voren even goed uit vinden welke kleur het beste bij jouw haar- en huiskleur past.

Misschien staat de kleur mint niet zo flatteus bij jouw huid en kun je beter voor babyblauw kiezen. Zeker wanneer je wat 'extra' uitgeeft aan lingerie is het zonde als de tint niet helemaal uitkomt zoals je het graag zou willen.

Het is misschien even testen, maar het mooie resultaat op het eind, dat telt toch het meest...

'Opzichtig'

Waarom pastels zo populair zijn, is eigenlijk vrij eenvoudig te verklaren. Tegenwoordig krijgt lingerie een wat andere 'betekenis'.

Wanneer je vroeger een zwarte BH droeg en deze nogal opzichtig in het openbaar liet zien, wekte dat reacties als 'wat ordinair' en 'nogal goedkoop' op. Ergens ook best logisch, want het was nogal 'Bam, in your face!'.

Pasteltinten daarentegen hebben een romantisch gehalte en zien er, door de lichte en zachte kleuren, ook nog eens elegant uit waardoor je deze sneller in een outfit verwerken kunt, mocht je het 'willen laten zien'.

'Lingerie als outfit'

Om lingerie stijlvol in je outfit te verwerken, zijn pasteltinten een goede eerste stap. Denk hierbij eens aan een witte skinny broek met daarboven een kanten, crèmekleurige body in lingerievorm.

Of, houdt een babyblauwe bralette maar daarover een muisgrijze of poederroze blazer eens in gedachte; door de pasteltinten blijft het geheel romantisch in plaats van plat en ordinair. Zolang je met pastels werkt, mag je lingerie dus best laten zien!

Kortom, kijk deze zomer dus eens fanatiek naar lieflijke pasteltinten. En, wie weet kan ook jij je lingerie stijlvol combineren met je outfit. Ook wel eens leuk voor de verandering, toch?

 

Redactie

Redactie

Top