Fietsen met een jurkje of rokje: Zo doe je dat!

Fietsen met een jurkje of rokje: Zo doe je dat!

Fietsen met een jurkje of een rok, hoe doe je dat?

Als echte Hollanders stappen we snel op de fiets. Even naar de supermarkt, een familielid bezoeken of het voorkomen van een verkeersboete tijdens een avondje uit. Erg handig, die fiets.

Behalve als je een rok of jurk draagt... Fietsen met een jurkje of een rok, hoe doe je dat? Je leest het hier!

Fietsen met een jurkje zonder problemen

Een rokje of jurk staat super vrouwelijk én elegant: geen wonder dat veel vrouwen graag dit kledingstuk dragen. Toch kunnen deze items een beetje onhandig zijn, zeker wanneer je op de fiets stapt.

Immers hoeft niet de hele wereld te weten welk type ondergoed je draagt. Of, wil je voorkomen dat je lange rok met de spaken aan de haal gaat. Dus, hoe kun je nu zonder problemen de fiets op?

Tips!

Of je nu een meer strakke rok of een los jurkje draagt: dít zijn de oplossingen om zonder ongemakken op je fiets te stappen. En, handig zijn ze zeker!

1. Fluitje van een cent

Fiets je met een lange rok of maxi-jurk? En, wil je voorkomen dat je jurk of rok omhoog kruipt of waait? Gebruik dan een muntstukje plus een elastiekje. Het muntje plaats je langs de achterkant van je rok, tussen je benen.

Nu zie je het silhouet van het muntje aan de voorzijde verschijnen, verschuild achter de stof. Vervolgens draai je een elastiekje om de stof en het muntje. Hoppa! Je rok kan nu niet meer omhoog waaien.

En, jij kunt comfortabel van A naar B fietsen!

2. Draag een boxer/fietslegging

Wanneer je een boxer of fietslegging draagt, kun je sneller gênante situaties voorkomen. Goed, het is misschien niet enorm charmant, maar het doel heiligt de middelen.

Mocht iemand willen gluren én de wind komt voorbij, dan valt er nu weinig te zien. Wel is het de bedoeling dat deze onder je rok of jurkje blijft. Kies dan ook voor een kleur die goed bij je outfit past.

En, zorg voor een niet-doorschijnend effect.

3. Fietsen met een rokzadel

Het is eigenlijk heerlijk ouderwets: de rokzadel. Vroeger, toen bijna alle vrouwen nog rokken droegen, waren er speciale rokzadels. En, ze zijn er nog steeds!

Hierbij ontbreekt de lange punt waardoor de rok of jurk sneller naar beneden valt. Je kunt deze nog altijd op je fiets laten zetten. Wie weet is dit ouderwetse idee dé oplossing voor jou!

4. Fietsen met een broekrokje

Draag je graag een rokje? Dan kun je eveneens het broekrokje overwegen, ook wel de bekende skort. Dit is dus een short en rokje in één. Hierbij oogt de voorzijde als een rokje, maar heb je toch een broekje aan.

Voordeel: niemand kan dus zien welk ondergoed je draagt! En, je bent ook nog eens beschermd, mocht er een windvlaagje langskomen…

Afhankelijk van de stof kun je zelf bepalen welk trucje goed voor jou zal werken. Zo zal het muntstukje het vooral goed doen bij losse rokjes en jurkjes. Draag je geregeld strakke items? Dan kan voor jou het broekrokje zomaar de oplossing zijn.

Wil je dus zonder problemen kunnen fietsen met een jurkje? Neem deze tips dan zéker met je mee!

Redactie

Redactie

Top