Tenue de Ville in de herfst? Dat kan prima!

Tenue de Ville in de herfst? Dat kan prima!

Tenue de Ville in de herfst? Is dat geen zomer dresscode? Nee hoor, dat kan prima! Het je bijvoorbeeld binnenkort een herfstbruiloft dan is tenue de ville een hele goede keuze.

Het duurt misschien nog even, maar toch mag je er bijna weer aan geloven: het herfstseizoen is onderweg! Felle kleuren gaan plaatsmaken voor aardse tinten. En, dat is voor Tenue de Ville in de herfst zeker niet anders…

Tenue de ville in de herfst

Tenue de Ville klinkt je vast niet onbekend. Wil je toch graag een kleine opfrisser? Denk bij deze dresscode dan aan de originele betekenis, namelijk chique stadskledij.

Het is minder officieel dan gala, maar formeler dan een vrijblijvende outfit. Kleine regeltjes zijn er dus wel aan verbonden…

Chique herfstkleuren

Ondanks de afnemende temperatuur wordt de herfst iedereen jaar weer groots gewaardeerd. Dit komt voornamelijk door de diepe aardetinten, veelal met een warme ondertoon.

Tenue de Ville in de herfst vraagt dan ook om passende kleuren. Denk hierbij aan donkergroen, okergeel, bruin, bordeauxrood, camel, en marineblauw. Zwart is minder geschikt voor Tenue de Ville, ook in de herfst.

Warme stoffen

Denk je aan de herfst? Dan zie je warme stoffen voor je. Waar linnen perfect voor de zomer is, zijn -fijn- gebreide stoffen dat voor de herfst. Populair is hierbij wol, want dat weet net die aangename warmte te geven.

Voornamelijk natuurlijke, warme materialen winnen nu aan populariteit. Want, ook volumineuzer gebreid katoen is een grote favoriet. Eveneens de synthetische stoffen komen hierbij aan bod, zoals polyester voor blazers.

Tenue de Ville inspiratie dames

Jurkjes met een lengte tot op de knie, evenals een meer bedekte hals. Of, een nette rok, zoals een A-lijn of kokermodel, in combinatie met een nette blouse. Beide opties passen goed in het herfstplaatje van Tenue de Ville.

Zelfs een broek-jasje combinatie behoort tot de mogelijkheden. De meest geschikte kleuren worden gevormd door rijke aardetinten. Denk hierbij aan een wintersgroene of marineblauwe jurk.

Of, ga voor een witte blouse op een bordeauxrode of camelkleurige rok. Maak je outfit af met een panty, subtiele sieraden en een loafer of klassieke hak. Sneakers zijn niet geschikt: deze ogen te casual.

Ga je voor een jas? Denk dan aan een verfijnd exemplaar, zoals een trenchcoat-model.

Tenue de ville inspiratie heren

Het belangrijkst van Tenue de Ville is de chique basis. Denk hierbij aan een pak of nette broek in combinatie met een overhemd en een jasje. Zorg dan ook voor een herfstachtige uitstraling, zoals aardetinten.

Lichte pastels en felle kleuren zijn minder geschikt. Een goed voorbeeld is een camelkleurige broek samengebracht met een wit-donkerblauwe bovenzijde, zoals een overhemd en blazer.

Rond de outfit af met chique accessoires, zoals een stropdas, en veterschoenen. Mag de look iets minder formeel? Ga dan voor een verfijnde pullover met een chino en jasje, zoals bordeauxrood en lichtbeige.

Deze kun je samenbrengen met donkerbruine chelsea boots. Beide outfits kun je daarnaast met een nette, wollen coat combineren.

Let op!

Tenue de Ville kan variëren van 'informeel chic' tot 'formeel chic', afhangend van de gelegenheid. Let hier dus op alvorens je net iets te casual verschijnt…

Ben je klaar voor de herfst? Zorg dan voor warme materialen en rijke kleuren. Nu nog een chique outfit vinden om het aankomende herfstseizoen stijlvol te beginnen…

Redactie

Redactie

Top