Dresscodes voor het dansen: welke kleding bij welke dans

Dresscodes voor het dansen: welke kleding bij welke dans

Als danser wordt er naar je gekeken, daarom is het fijn om er pico-bello uit te zien. En jouw uitstraling als danser wordt ook deels bepaald door de kleding die je draagt. Zo heeft een danser in een zwierig jurkje een andere uitstraling dan een danser in een baggy broek. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kleding draagt.

Algemene tips

Wat voor elke dansstijl geldt is dat je kleding comfortabel moet zitten. Niet te strak, want dat kan je je niet vrij bewegen. Maar ook juist weer niet te los, want je wilt niet opeens je broek moeten ophijsen terwijl je middenin een dansmove zit. Sieraden kan je beter thuis laten, en lange haren kan je het beste in een knot, staart of vlecht doen.

Tango

De tango is een sensuele dans. Tijdens de Milonga, de uitvoering van de tango, dragen vrouwen daarom die hun vrouwelijk vormen laten zien. Strak aan de bovenkant met een wijd uitlopende onderkant of een split. De schoenen die horen bij de tango zijn uiteraard hakken. Het liefst met een hak hoger dan 3 cm.
Mannen dragen een pak of een mooie jeans met overhemd. Als een beginner heb je geen speciale schoenen nodig voor de tango. Zolang ze maar een leren of suède zool hebben waardoor de schoen makkelijk meedraait op de vloer.

Hip Hop

Hip Hop is stoer! En dat mag je best laten zien in je kleding. Voor de vrouwen zijn strakke tops met een baggy joggingbroek perfect. Zelfs een deel van je buik laten zien is geaccepteerd. De mannen dragen ook een baggy joggingbroek met daarboven een tanktop of een los vallend t-shirt. Als je wilt uitpakken, doe dan een stoere pet of bandana op.
Voor de schoenen zijn er bij Hip Hop wat minder eisen dan bij andere dansen. Elk soort sneakers is goed, zolang er maar een goed voetbed in de schoenen zit om je voet te ondersteunen. Hou er wel rekening mee dat schoenen met een zwarte zool vaak niet worden toegestaan omdat deze voor strepen zorgen op de dansvloer.

[shop ids="ac4fd7e0, b701f441" number="4" gender="dames"]

Ballet

Ballet kent een strenge dresscode, en elke balletschool heeft specifieke regels. In het algemeen is de dresscode voor mannen en vrouwen een legging in zwart, wit of roze, met een nauwsluitend balletpak erboven. Je kunt hierbij eventueel beenwarmers en/of een rokje of los vallend broekje dragen. De schoenen die je draagt zijn de bekende balletschoenen. Als je lang haar hebt dan doe je je haar in een strakke knot.

Salsa

Bij salsa dragen dames vaak korte strakke jurkjes met een wijd uitlopende rok, het liefst zonder open rug. Mannen dragen een nette broek en een overhemd. Zwart is een goede keuze omdat je daarbij geen zweetplekken ziet. Neem eventueel een extra overhemd mee als je snel bezweet raakt. Op het gebied van schoenen geldt hakken voor de dames, en nette schoenen met een leren zool voor de heren.

 

Redactie

Redactie

Top