Herfst trends 2018: Modern-Retro

Herfst trends 2018: Modern-Retro

Modern-Retro: zo zou je de herfst trends van 2018 het beste kunnen omschrijven. De stoffen, kleuren en materialen: ze lijken allemaal uit de vorige eeuw te komen, en eigenlijk is dat ook zo.

De herfst trends van 2018 zijn namelijk grotendeels geïnspireerd op de retrostijl van enkele decennia geleden. En, dat is vooral aan de kleuren goed te zien...

Herfst trends 2018

Zoals het intro het al verraadde, zijn het de retrostijlen die dit jaar terug zullen komen in de modewereld, vallend onder de herfst trends van 2018.

Toch is het niet een volledige greep naar het verleden, want uiteraard zijn de items van nu wel degelijk in een nieuw jasje gestoken.

Het retrogehalte zit 'm vooral in het kleurgebruik, het toepassen van 'old skool' stoffen en printjes die al in de vorige eeuw razend populair waren.

Zo zul je zelfs wat ongebruikelijke tinten tegenkomen, waaronder de meer felle kleuren tegenover het aardse palet van de herfst en winter...

Herfstkleuren

Je kent de herfst waarschijnlijk als een geliefd seizoen door het voornamelijk warme kleurenpalet. Ook dit jaar zie je de herfsttinten weer terugkomen, waaronder beige, grijs, rood en legergroen. Maar, ook zijn er een paar opvallende nieuwkomers.

Dit aankomende seizoen ga je wat felle tinten tegenkomen, zoals kobaltblauw, paars en knalgeel. Ook dit is weer een duidelijke 'terugval' op de retrostijl: felle kleuren met veelal klassieke dessins.

Maar, ook als één geheel worden felle tinten samengebracht, zoals rood, oranje en paars: met name in de jaren negentig was dit zeer populair.

Daarnaast wordt er veel met wit geëxperimenteerd: verschillende ontwerpers weten dan ook hun collecties met witte laarzen te presenteren, iets dat ook in de jaren zeventig en tachtig erg geliefd was...

Prints

Ook de prints kennen dit jaar een aardige variatie. Zo mag je denken aan dierenprints, waaronder luipaard en zebra, maar ook de klassieke ruit is een absolute musthave voor de herfst en winter.

Eveneens de tweed-stof, te herkennen aan het wat grover geweven materiaal, is een oude, maar 'fijne' bekende van toen...

Outfits

De grote vraag luidt natuurlijk: 'Hoe worden deze trends nu naar outfits vertaald?'

Om te beginnen zijn het vooral de oversized truien, zoals kabeltruien, gebreide exemplaren en Scandinavische dessins, lange rokken en hoge laarzen die het modebeeld bepalen.

Maar, hoe kun je dit nu zelf toepassen, al dan wel in een 'simpele' vorm?

Outfit 1: Kies voor een oversized trui, zoals roestrood of beige, en breng deze samen met een skinny jeans in combinatie met hoge of platte laarsjes.

Outfit 2: Kies voor een lange rok, die net over de knie valt. Deze hoeft zeker niet tuttig te zijn als je kiest voor een hippe print. Combineer deze met een ruime trui en donkere enkellaarsjes.

Outfit 3: Houd je van jurken? Denk dan eens aan een extra lange, oversized trui, die min of meer een korte jurklengte heeft, en breng deze samen met overknee-laarzen: deze mogen een hak bezitten, maar ook plat zijn.

Kortom, dit najaar staat dus in het teken van oversized, klassiek en retro. Wees vooral niet bang om te experimenteren: wie weet ontdek je zelf nog de mooiste herfst combinaties!

Redactie

Redactie

Top