Zó vind je de juiste BH-maat

Zó vind je de juiste BH-maat

Ondanks de vele soorten en maten, wordt met grote regelmaat tóch de verkeerde BH-maat gekocht. Maar, hoe vind je eigenlijk het juiste exemplaar?

Om de zoveel tijd mag je jezelf er weer eens op trakteren: een nieuw setje lingerie. Het moet natuurlijk wel perfect zitten, anders wordt het eindresultaat iets anders dan je gehoopt had.

Ook in de praktische zin moet het wel goed om je lichaam sluiten.

Juiste cupmaat

Heb je nu een 80-A of een 75-B? Bij de een zit het net te strak, bij de ander zitten de cups niet goed. En, heb je nu een langere of kortere bandmaat nodig? Help, welke BH-maat moet je kiezen?

Om te beginnen kijk je naar de cups. Het is belangrijk dat deze je buste volledig omsluiten: zo mag er niets 'buitenvallen', maar 'te weinig binnenin' is ook niet wat het moet zijn, want dan is deze cup niet 'jouw maat'.

Kortom, zorg dat de cups je boezem volledig 'inpakken'.

Comfortabele BH achterband

Wanneer je een BH gaat passen, is het belangrijk dat niet alleen de cups goed zitten, maar dat ook de band zich comfortabel om jouw lichaam sluit.

Dit betekent dat het wel 'aan' moet zitten, je wilt namelijk niet dat het te losjes voelt waardoor het geen ondersteuning meer biedt, maar dat het ook zeker niet te strak zit.

Wanneer de band pijnlijk wordt, omdat je naderhand striemen kunt zien, weet je dat je een wat losser exemplaar moet hebben. Zorg dus voor een BH die zowel aansluit, maar ook het nodige comfort weet te behouden.

BH bandjes rond schouder

De volgende stap is het controleren van de BH-bandjes rond de schouder. Deze moeten comfortabel zitten én hulp krijgen van de achterband voor de nodige ondersteuning; de band moet goed op z'n plek blijven en niet de neiging hebben omhoog te willen schieten.

Heb je daarnaast een volle buste? Zorg dan zeker voor brede bandjes rond de schouder: deze bieden meer ondersteuning dan dunne varianten en kunnen -zo mogelijk- rugklachten helpen te voorkomen.

Denk aan de beugel

Daarnaast valt het je aan te raden om tijdens het passen te kijken hoe de BH valt. Zit het centrum niet goed in het midden of weet de beugel je boezem nogal pijnlijk te raken?

Dan is ook dat het teken van een verkeerde maat: de beugel hoort er namelijk passend omheen te vallen. Ook moet deze plat op de huid liggen en zeker niet wat naar voren 'uitsteken'.

Zelf je BH-maat opmeten

De eerste stap bij het vinden van de juiste BH-maat is het zelf opmeten van je lichaam, in dit geval het gedeelte van de achterband. Heb je bijvoorbeeld 75 cm gemeten?

Dan valt je BH-band in maat 34. Meet dus eerst goed op wat je lichaamsafmetingen zijn alvorens je tot een koop overgaat. In een goede lingerie winkel kunnen ze je hier ook bij helpen.

Het vinden van de juiste BH vraagt misschien om de nodige en vele stappen, maar dan weet je wel zeker dat je de juiste maat zult vinden. En, kun je dat ene nieuwe setje ook nog eens veel mooier dragen...

Redactie

Redactie

Top