Schoenen: Dít zijn de herfsttrends voor 2018

Schoenen: Dít zijn de herfsttrends voor 2018

De herfst: je ziet het vaak als een knus jaargetijde waarbij de kleuren warm en aards zijn. Grotendeels is dat ook zo, want ook de modewereld laat weer tinten als camel, rood en donkerbruin zien.

Toch ligt het dit najaar bij de schoenen een beetje anders, want 'flamboyant' is nu de norm geworden. Want opvallen, dat doen ze zeker...

Schoenen trends herfst 2018

Vergeet even de warme en klassieke kleuren en denk ook vooral niet aan 'basic' laarsjes: dit najaar wordt er plaats gemaakt voor extravagant schoeisel. Om te beginnen zijn de schoenen trends veelal geïnspireerd op de looks uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Dit betekent dat de kleurcombinaties heel bont kunnen zijn, of zelfs spierwit, maar er ook grotendeels met prints gewerkt wordt, zoals de populaire ruit of bloemen.

Opvallend is dat de 'sock boot', die we afgelopen najaar al voorbij zagen komen, een trenditem blijft: een schoen die om de enkels bestaat uit een soepele stof, waardoor de vergelijking wordt gemaakt tussen een schoen en een sok. Doordat het laarsje nauw aansluit en vaak over een flinke hak beschikt, oogt hij niet suf, maar sexy! Of je er nu wel of niet van houdt: extravagant is dé trend van het najaar.

Kleuren

Naast de 'standaardkleuren' als zwart en bruin, zie je vooral veel wit, zand, paars, geel en kobaltblauw: eigenlijk felle tinten die je niet snel bij de herfst en winter zou verwachten. Dit komt voornamelijk door de retrotrend die sterk aanwezig is.

Ook zie je bonte combinaties voorbij komen, zoals een bruine laars met een oranje streep, blauw met goud of zelfs paars met geel. De kleuren mogen dit herfstseizoen dus spreken.

Schoenen met prints

Hoewel het misschien niet direct een print is, is vooral de zijstreep erg geliefd. Waar het begon met truien en broeken weet het nu ook op laarzen voorbij te komen. Zo zie je bijvoorbeeld een hoge laars waarbij de schacht over een sportieve zijstreep beschikt.

Een andere en favoriete print is de klassieke ruit. Veel modehuizen, waaronder Michael Kors en Balenciaga, hebben dit oude, Engelse dessin in hun ontwerpen toegepast waardoor niet alleen de kleding, maar ook de schoen een echte eye-catcher vormt.

Zelf toepassen

Op de catwalk zie je natuurlijk de meest extravagante en soms haast onmogelijke ontwerpen. De kans is dan ook groot dat jij niet met een zekere kunstcreatie aan je voet zult lopen, wat daar wel degelijk een 'schoen' genoemd wordt. Gelukkig is ook de oude-vertrouwde vorm niet verdwenen, al mag je wel over een 'nieuw jasje' spreken.

Maar, hoe kun jij nu zelf deze herfsttrends op een eenvoudige manier toepassen? Draag je graag sneakers? Wijk dan eens af van wit, zwart of donkerblauw en kies voor een meer felle kleur, zoals geel, rood of zelfs voor een print. Zo heb je toch je 'eigen' sneaker, maar wel wat meer naar de trends van 2018.

Of, ga je liever voor laarzen? Deze mogen best stoer en grof zijn en kunnen ook met print gedragen worden. Je kan ook kiezen voor een elegant model, maar kijk vooral bij de meer sprekende kleuren of items met een ruitjesprint; zo heb je toch de herfsttrends te pakken.

Klassiek bruin of sprekend geel: dit najaar mag alles qua schoenen! Maak er dan ook zéker gebruik van...

Redactie

Redactie

Top