Tommy Hilfiger

Blauw, wit, rood. Dat zijn kleuren waar Amerikaans modeontwerper Tommy Hilfiger van houdt. Dat valt niet alleen terug te zien in het logo. Ook in de kleding en accessoires komen deze tinten terug.

Lees meer

  5.799 producten gevonden in 41 shops

  Tommy Hilfiger

  Tommy Hilfiger is niet alleen een topontwerper, hij is ook een groot zakentalent die de taal der kunsten spreekt. Tommy Hilfiger werd geboren in 1952 en groeide op in Elmira, New York. Hij was al vroeg bezig met het dagelijks soms uren besteden aan het bestuderen van muziek en de stijlen die hip waren in New York en Londen. Hilfiger leek een groot fan van Mick Jagger. Naast zijn grote interesse voor de muziek, leek hij nergens in uit te blinken. Op school viel hij meer op door zijn clowneske gedrag dan door zijn goede schoolresultaten.

  Hilfiger startte met zijn eerste kledingbusiness nog voor hij klaar was met school. In 1969 investeerde hij al zijn spaarcenten in 20 laaghangende jeansbroeken, hij reed daarvoor naar New York City. Hier opende hij in Elmira een hippy-kledingwinkel. De winkel kreeg de naam ?The People's Place? en groeide uit tot een keten van zeven winkels, verspreid over heel New York. Hilfiger had als voornaamste klanten schoolgaande jeugd.

  Alhoewel Hilfiger nooit een mode-opleiding genoten had, begon hij tijdens zijn successen met The People's Place met experimenteren. Na de verkoop van zijn zaak, verhuisde Hilfiger naar Manhattan en begon te werken als freelancer. Na vijf jaar was hij onder contract bij Murjani (de man van de Gloria Vanderbilt-jeans). Langzaamaan werd Hilfiger populairder en klom hij hoger op de ladder bij het bedrijf waar hij voor werkte.

  Doordat het bedrijf succesvolle samenwerkingen aanging, groeide het spectaculair en ging het uiteindelijk naar de beurs. Rond 1999 werd er meer dan een half miljard omzet gedraaid en werd het bedrijf het hoogste genoteerde kledingbedrijf op de beurs.

  Het merk

  Alhoewel Hilfiger een andere manier kent om de markt te benaderen, is hij zeker niet minder succesvol. Hij wordt vaak bekritiseert en velen ontkennen zijn status als ?ontwerper?. Mede doordat hij niet begint met een chique haute couture-lijn, die slechts voor enkelen weggelegd is, maar juist direct een groot, jong publiek probeert te bereiken.

  Zijn kledingprijzen liggen boven de gemiddelde kledingprijs, maar is vaak voor velen nog wel bereikbaar. Hij steekt veel energie en geld in hippe catwalks en muziekclips. Hij neemt alleen genoegen met de coolste modeshows, de beste fotografen en fotomodellen en de professioneelste medewerkers. Ook het versterken van zijn merknaam vindt hij heel belangrijk.

  Hij wil met zijn merknaam dan ook vooral uitstralen dat het 'cool' is om te dragen. Zijn logo in rood, wit en blauw moeten staan voor beweging, energie, kwaliteit, kleur en vooral ook plezier.

  Tommy Hilfiger heeft voor ieder wat wils: polo's, jurken en shirts, maar ook pantalons, espadrilles en accessoires. Een tikkeltje preppy, een tikkeltje kak, maar altijd elegant. De kleren van dit merk zijn geschikt voor iedere gelegenheid.

  Jurken

  Een elegante lange jurk uit de collectie van Tommy Hilfiger is een must-have van elke fashionista. De mooie kleuren staan iedereen goed. Een grappige bijkomstigheid is dat je ze ook op nationale feestdagen kunt dragen: de kleuren rood, wit en blauw zijn toevallig ook de kleuren van de Nederlandse vlag! Geen wonder dat Tommy Hilfiger in Nederland razend populair is.

  Polo's en T-shirts

  Je hoeft geen golf of polo te spelen om te kunnen genieten van de polo's. Je ziet er altijd verzorgd en stijlvol uit. Dat geldt ook voor de t-shirts. Mooie donkerblauwe tinten wisselen witte strepen af. Soms vult het logo van Tommy Hilfiger je hele shirt. Kwaliteit mag je namelijk soms best laten zien.

  Broeken

  In elke kledingkast hoort dit item thuis: de rode broek. De broeken zijn zowel voor mannen als voor vrouwen. Ook broeken met beige tinten zijn een pronkstuk van dit luxe merk. Je betaalt niet alleen voor het merk, want de kwaliteit is ongeëvenaard. Broeken van Tommy Hilfiger zijn gemaakt van stoffen die lekker aanvoelen op je huid.

   

   

  Annuleren Filters
  Top