Voetbalshirts: wat kost de “dresscode” van jouw club?

Met het naderende sluiten van de transfermarkt krijgen steeds meer voetbalselecties hun definitieve vorm. Inmiddels zijn ook de prijzen van de wedstrijdoutfits bekend. Met de start van het voetbalseizoen hebben wij dan ook gekeken naar de kosten van de “stadiondresscode” voor de supporters van hun favoriete club.

Kosten compleet wedstrijdtenue

Bij 11 van de 18 clubs kunnen de fans een compleet wedstrijdtenue kopen. Bij de andere 7 teams kan wel minimaal het shirtje gekocht worden.

Voor een thuis voetbalshirt inclusief bedrukking, broekje en kousen betalen Ajax-fans het meeste; 167,85 euro. Fans van Willem II betalen voor eenzelfde combinatie 104,35 euro. Gemiddeld betalen de fans 132,56 euro voor een compleet tenue inclusief bedrukking van het shirt.

outfit eredivisie

Wedstrijdshirts Eredivisie

Fans die enkel een shirtje willen kopen zijn het duurste uit bij Feyenoord, waar ze 90 euro betalen. Vlak daarachter zitten fans van Ajax (89,95 euro) en PSV (84,99 euro). Buiten de traditionele top 3 betaal je bij Vitesse het meest voor een shirt, 79,95 euro. Nieuwkomer Fortuna Sittard heeft het goedkoopste shirt; 49,95, net iets duurder dan mede-nieuwkomer FC Emmen waar het shirt voor 49,99 euro verkocht wordt. Bij de andere nieuwkomer, De Graafschap, is het shirt net iets prijziger (69,95 euro) dan het gemiddelde Eredivisieshirt (67,19 euro).

voetbalshirt eredivisie

Voetbalshirts Keuken Kampioen Divisie

In de eerste divisie betalen de fans een stuk minder voor een shirtje van hun helden. Gemiddeld betalen zij 56,75 euro. Het duurste shirtje is hier het shirtje van NEC (64,95 euro). Het goedkoopste shirtje is dat van Telstar (39,99 euro). Hiermee heeft SC Telstar het goedkoopste shirtje in het Nederlandse betaald voetbal.

voetbalshirt eerste divisie

Merken

Zonder de jeugdteams van Eredivisieclubs (Ajax, AZ, PSV en Utrecht) die actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie zijn er in totaal 34 verschillende clubs actief in het betaald voetbal. Deze dragen kleding van 23 verschillende merken. Masita is het merk dat het vaakst gedragen wordt (5 van de 34 teams). Opmerkelijk is dat bij Masita de voetbalshirts van Eredivisieclub Fortuna Sittard (49,95 euro) goedkoper is dan van de vier Keuken Kampioen divisieclubs die met hetzelfde merk spelen. Ook Bij Robey is het shirt van Sparta (Eerste Divisie) duurder dan het shirt van Willem II dat in de Eredivisie actief is.

voetbalshirt en merk

*Actief in de Keuken Kampioen Divisie

Kinderoutfits

Ook bij de wedstrijdoutfits (broek en shirt) voor kinderen zijn de prijzen aanzienlijk. Hier betalen PSV-fans (109,98 euro) net iets meer dan fans van Ajax en Vitesse (109,90 euro). Voor een kindertenue zijn de fans van AZ het minste kwijt, zij betalen 34,95 euro.

eredivisie jeugd outfit

Interessante feitjes

PSV is het enige team dat ook aparte dames voetbalshirts verkoopt. Bij zeven clubs is het mogelijk om ook een eredivisiebadge op het shirt te laten zetten. De prijs hiervan loopt niet heel erg uiteen maar is wel het duurst bij de “traditionele” top 3 (6 euro). Mochten fans van andere teams dit embleem ook op het shirt willen hebben dan kunnen ze deze enkel bij sc Heerenveen los bestellen (5 euro). Bij slechts 11 van de 18 eredivisieteams is het mogelijk om via de webshop een shirt te bestellen met daarop de eigen naam.

kosten outfits eredivisieteams
Top