Stijlgidsen

Nike Zoom

Hardlopen op topniveau: dat is waar de Nike Zoom voor staat. Al jarenlang weet dit type dé schoen voor hardlopende sporters te vormen. Zowel de beginner als professionele atleet kiest graag voor de Zoom-familie. En, het is een unisex hardloopschoen die dus zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden.

Nike Zoom weet als geen ander type uit de Nike-familie zich op de rensport toe te leggen. Ben je een dagelijkse hardloper of schrik jij niet van een pittige marathon? Dan is de Zoom het type dat je hebben moet.

Het uiterlijk van deze schoen doet hierbij modern aan. Het silhouet is krachtig en zorgt, mede door de ‘puntige look’, voor hoge snelheid. Zowel voor beginnende als professionele sporters is de Nike Zoom geschikt.

Nike heeft namelijk meerdere Zoom-modellen uitgebracht, gebaseerd op de behoeften van verschillende type renners.

 

Verschillende typen

De Nike Zoom familie bestaat uit meerdere modellen. Elk niveau vraagt om een ander type schoen: iets waar Nike Zoom met grootse aandacht naar gekeken heeft. Dit sportieve merk heeft dan ook de nieuwste innovaties in deze populaire serie gebracht.

Maar, welke leden behoren eigenlijk tot de bijzondere Zoom-familie? En, voor welke doeleinden zijn deze geschikt?

Nike Air Zoom Pegasus 35: Deze schoen is vooral geschikt voor beginnende tot gevorderde hardlopers. Denk hierbij aan dagelijkse runs, duurloop en temporun.

Nike Zoom Pegasus Turbo: De Turbo is vooral geliefd bij hardlopers die zich focussen op dagelijkse runs, temporuns, intervallen en duurlopen.

Nike Zoom Fly Flyknit: Het meer professionele gehalte, wat je veelal bij atleten ziet, begint bij de Fly Flyknit. Deze schoen is voornamelijk geschikt voor 5km tot marathons, temporuns en duurlopen.

Nike Zoom Vaporfly Flyknit: De Vaporfly Flyknit is het meest gericht op de 5km tot marathons. Vooral onder atleten is deze erg geliefd.

Nike Zoom is lichtgewicht

Als iets bij hardlopen of rennen belangrijk is, dan is het zo min mogelijk belasting rond je voeten. Is er enige vorm van zwaarte? Dan kan dat al voor cruciale vertraging zorgen. Dat nieuws hoef je Nike niet bepaald te vertellen, want ook dat hoort bij de ongekende innovatie.

De Zoom familie wordt voornamelijk van lichtgewicht materialen gemaakt. Denk hierbij aan stoffen als flymesh, flywire en flyknit en zolen van kunststofvezels. Doordat ook de zool van de lichtste foam is gemaakt, is de energieteruggave optimaal.

Met andere woorden: door de lichte zool blijft je energie veel beter bewaard.

Nike Zoom geeft perfecte demping

De demping van de Nike Zoom mag haast ongekend genoemd worden. Dit komt dan ook door de lichtste foamsoort ooit. De energieteruggave ligt hierbij zelfs op ongeveer 85 procent.

Bij iedere stap lijkt het namelijk alsof de schoen je weer vooruit duwt. Hierdoor krijg je het gevoel dat je nog veel langer door kunt gaan, want je beweging wordt letterlijk gestimuleerd.

Daarnaast zorgt deze schoen voor optimaal loopcomfort: het weet je voet op elke wijze de juiste ondersteuning te bieden.

En, mocht je nog niet overtuigd zijn? Denk dan maar aan de Olympische sporter Kipchoge die dankzij de Vaporfly de goudenmedaillewinnaar van 2016 was…

Top