Stijlgidsen

Nike M2K Tekno

Het is één van de meest futuristische modellen van Nike: de Nike M2K Tekno. Deze extravagante sneaker weet dan ook een echte blikvanger te vormen. Het is een futuristisch en klassiek model inéén, want zelfs de jaren 90 weten hierbij naar voren te komen…

De Nike M2K Tekno behoort tot de zogeheten chunky sneakers. Eveneens bekend als de zogeheten dad sneakers. Deze schoenen staan bekend om hun pompeuze vormgeving, met name de dikke zool.

Het roept dan ook het extravagante straatmodebeeld van de jaren negentig op. Velen herkennen dit beeld dan ook, want veel mannen, zoals vaders, liepen met deze exemplaren rond. Niet zonder reden is deze trend dan ook naar hen vernoemd, al dus de ‘dad sneakers’.

 

De meesten zullen deze schoen onder een sportieve look verwachten. Maar, daar denkt de modewereld anders over. Je komt de chunky sneakers hedendaags onder de meest uiteenlopende outfits tegen.

Van spijkerbroeken en hoodies tot zelfs plissérokken met elegante blouses. En, laat de Nike M2K Tekno nu eens tot de grote favorieten behoren…

Geïnspireerd op Monarch

De Nike M2K Tekno is niet een geheel nieuw model. Althans, het ontwerp daarvan. De grote inspiratiebron voor de vormgeving van de Tekno komt namelijk van een eerdere Nike-familie.

De iconische Nike Air Monarch heeft namelijk aan de basis gestaan van dit extravagante model. Wanneer je de twee typen naast elkaar houdt, zie je ook duidelijk overeenkomsten.

Zo zijn het vrij pompeuze sneakers én doen ze, voornamelijk door de puntige vormen, wat futuristisch aan.

Vormgeving Nike M2K Tekno

De Nike M2K Tekno is een gelaagd model: dat betekent dat de bovenzijde uit meerdere stoffen bestaat. Denk hierbij aan leer en textiel: dit is vooral gedaan om het origineel na te bootsen. Naast de bovenzijde weet ook de zool de aandacht op zich te vestigen.

Deze is namelijk groots aanwezig. Doordat de zool uit foam bestaat, zorgt dit voor lichtgewicht. Zo heb je geen zware schoen, maar wel een model met veel stabiliteit.

De kleuren van de M2K Tekno kunnen hierbij variëren van egaal tot colorblock. Dus, mocht je een opvallende sneaker willen…

Perfecte ondersteuning

Je zou je af kunnen vragen: 'Waarom zou ik voor Nike kiezen?' In dit geval weet vooral de kwaliteit hierbij de doorslag te geven. Al jarenlang weet Nike, dankzij de vele innovaties, voor optimaal loopcomfort te zorgen.

Daarnaast worden je voeten, en automatisch andere lichaamsdelen, op de juiste manieren ondersteund. De zool die doorloopt tot over de neus zorgt hierbij voor extra grip en stabiliteit.

De middelste zool van foam is niet alleen licht, maar zorgt eveneens voor een comfortabele demping. Koop je namelijk slechts schoeisel? Dan kun je hier op den duur -veel- last van krijgen…

Nike M2K = Unisex

De Nike M2K Tekno behoort tot de zogeheten unisex modellen. Zowel voor mannen als vrouwen is dit type dus uitgebracht. Wel weten mannen- en vrouwenvoeten wat van elkaar te verschillen. Om deze reden heb je dan ook speciale versies voor dames én heren.

Let hier dus goed op wanneer je van plan bent deze sneakers te kopen.

Top