Stijlgidsen

Schoenen opbergen

Iedereen die schoenen heeft en ervan houdt kent het wel. Je breekt je nek bijna elke dag door alle schoenen en sneakers die in de gang, op de trap en onder het bed liggen.

Zonde om al die mooie schoenen ver weg te stoppen, terwijl er zulke mooie juweeltjes bij zitten. Dus hoe berg je je schoenen op zodat je nog precies weet welke je hebt?

We zetten de meest handige, origineelste en makkelijkste manier om je schoenen op te bergen voor je op een rij.

Welke opslagplaats?

Er is op zich niks mis om de ruimte onder je bed te gebruiken als schoenen opslagplaats. Je kunt alle schoenendozen er prima onder opslaan, maar hoe weet op een gegeven moment nog wat er onder je bed ligt? En je hebt vast ook geen zin om elke keer helemaal onder je bed te kruipen om die ene doos in de hoek eronder vandaan te krijgen.

Een slimme en goedkope manier om dit op te lossen is met een nietmachine alle schoenendozen aan een touw vast te nieten. Zo kun je als je een paar schoenen nodig hebt alles onder je bed uit halen door aan het touw te trekken.

Ikea heeft allemaal leuke schoenenopbergers en kasten te koop, maar erg origineel is het natuurlijk niet om al je mooie schoenen weg te stoppen in een dergelijke schoenenkast.

Ikea heeft ook de welbekende Expedit roomdividerskasten. In elke vak passen precies een of twee paar mooie pumps of strappy sandalen.

Niet alleen zie je zo precies wat je aan schoenen hebt, maar het staat ook nog eens geweldig in je walk in closet, gang of woonkamer. Zorg er wel voor dat je schoenen netjes en schoon zijn. Anders is het 'wow”- effect snel weg.

Gooi oude schoenendozen niet weg!

Berg je schoenen op in mooie schoenendozen. Het liefst allemaal dezelfde die je bij o.a. Ikea, Blokker, etc. kunt kopen. Maak polaroids van alle schoenen en plak ze op de voorkant van je dozen.

Zo weet je precies welk paar in welke doos zit, zonder dat je de hele boel weer overhoop moet halen.

Mocht je er een kunstwerk van willen maken, dan kun je de dozen ook opstapelen of met een leuke print bekleden.

Zoek je toch een opbergmeubel, die er ook nog eens hip uitziet dan zijn er verschillende mooie oplossingen om je schoenen goed op te bergen.

Een schoenenwiel ziet er niet alleen leuk uit het herbergt ook nog eens minimaal 30 paar schoenen. Deze van Rakku kun je in de kleuren roze, zilver, zwart en wit kopen. Voor vijf tientjes heb je dit wiel al in huis. Rad van fortuin!

Een boom van schoenen

Heb je iets meer te besteden dan is het de moeite waard om eens te kijken naar de schoenenbomen. Ja, je hoort het goed. Een boom van schoenen.

De Nederlandse designer Mark Hark heeft dit opbergmeubel ontworpen. Je kan de boom los kopen en je eigen schoenendozen gebruiken of de hele set.

Naast de extravagante manieren om schoenen op te bergen heb je natuurlijk ook de gewone, handige hangrekken en schoenenrekken van de Blokker.

Wil je een simpele, handige oplossing en niet teveel geld uitgeven, dan werkt dit ook prima.

En laarzen?

​Het opbergen van laarzen vormt vaak het grootste probleem. Ze passen meestal niet in schoenrekken en aangezien de meeste vrouwen toch wel minimaal 2 paar laarzen hebben, is ook een goede oplossing nodig voor het opbergen hiervan.

Naast het recht houden van de schacht, dienen ze ook een volwaardig plekje in een kast te krijgen. Veel kasten voor schoenen hebben losse planken.

Door simpelweg een horizontale plank eruit te halen kun je een vak verhogen voor je laarzen. E voilà, probleem opgelost.

Top