Pantoffels

Pantoffels

Pantoffels: het zijn onmisbare items voor je garderobe. Even geen schoenen aan: sloffen vormen een paradijsje voor je voeten. Lekker zacht, weinig druk. En, ze komen ook nog eens in vele soorten voor…

Sloffen vs. Pantoffels

'Help, waar liggen mijn pantoffels?' 'Heb jij mijn sloffen ergens gezien?' In beide vragen wordt eigenlijk om hetzelfde gevraagd: je wilt namelijk weten waar die zachte exemplaren zijn. Toch zit er wel een verschil tussen sloffen en pantoffels.

Pantoffels zijn per definitie zachte huisschoenen met stevige zolen. Het is geen volwaardige schoen, maar je kunt er goed op lopen. Een slof is een slappe pantoffel. Vaak is de onderkant van stof én heeft het weinig grip. Wel zijn beide items even populair, want het weet je voeten veel comfort te bieden.

Soorten pantoffels

Hoewel beide items officieel een andere betekenis hebben, worden ze toch veel door elkaar gebruikt. Pantoffel is min of meer een verzamelnaam geworden. Maar, welke pantoffels zijn er eigenlijk en wat zou goed bij jou kunnen passen?

Muiltjes

Muiltjes zijn de meest 'chique' pantoffels. Veelal heeft het de uitstraling van een nette schoen, zoals een mocassin voor heren. Bij vrouwen hebben deze items veelal een spitse neus, denkende aan een pump of ballerina. Het idee is een verfijnde pantoffel met warmte en zachtheid, maar dan in nette vorm.

Wel zijn deze items veelal hoog geprijsd in vergelijking met andere pantoffels.

Instap-pantoffels

De instap-pantoffels zijn één van de populairste modellen. Ze zijn dan ook erg gemakkelijk, want met een snelle stap heb je deze al aan je voet. Kenmerkend is de dichte voorkant en de open achterzijde. Deze pantoffels kunnen een heel zachte, fluffy uitstraling hebben: vooral bij vrouwen is dit populair.

Mannen kiezen hierbij sneller voor een meer gladde bovenzijde. De prijzen kunnen hierbij laag beginnen, al weten vooraanstaande merken ze eveneens aan te bieden.

Dierensloffen

Niet alleen voor kinderen, maar ook onder volwassen zijn ze favoriet: dierensloffen! Zoals de naam het al zegt, heeft deze slof het uiterlijk van een dier. In veel gevallen zit de dierenkop aan de voorzijde. Zo heb je uitbundige, grote sloffen, maar ook meer verfijnde, fluffy exemplaren.

Denk hierbij aan hondensnuiten, alpaca's, eenhoorns of juist kleine slofjes met konijnenoortjes. Deze sloffen beginnen al bij lage prijzen.

Boots

Bij de boots kun je denken aan pantoffels in de vorm van 'snowboots'. Deze bedekken dus niet alleen je voet, maar ook een stukje van je onderbeen. Vooral in wintertijden zijn deze erg geliefd, want deze vallen haast extra warm te noemen.

Bij dit type slof zie je dan ook veelal Scandinavische prints terugkomen, zoals sneeuwvlokjes en hertjes. De vrouwelijke versies zijn vaak met zachte pompoms gedecoreerd. De prijzen van deze boots kunnen zowel laag als hoog zijn.

Spaanse sloffen

De Spaanse sloffen zijn verfijnde pantoffels en geliefd om het slanke model. Wil je wel iets warm aan je voeten, maar niet zo'n kolossaal item? Dan is dit hetgeen dat je hebben moet. Deze zachte sloffen hebben een iets of wat 'Middeleeuwse' look: een soort schoentje van een hofnar.

Het is dan ook een zeer geliefd model, want elk deel van je voet wordt hierbij verwarmd. Kenmerkend is vooral de suède bovenzijde, de wollige binnenkant en het bruine vetertje rondom. Vooral de aardetinten zijn hierbij populair, zoals donkerblauw en bruin. Ook deze sloffen beginnen al bij lage prijzen.

In het kort…

  • Pantoffels zijn huisschoenen
  • Pantoffels hebben een stevige zool, maar zijn ongeschikt als ‘wandelschoen'
  • Sloffen zijn een slappe variant: deze hebben een stoffen onderzijde
  • Pantoffels/sloffen zijn warm en bieden je voeten comfort
  • Vooral in de koudere seizoenen zijn ze -extra- geliefd
  • Je hebt sloffen in lagere, maar ook hogere prijzen
Top