Stijlgidsen

Inuikii Winterschoenen

Geïnspireerd op de winters van Groenland, vertaald naar de laatste trends op modegebied: het jonge merk Inuikii weet waar voeten om vragen. De naam Inuikii is hierbij ontstaan uit de taal van de Inuit.

Waar inu voor ‘aantrekkelijk’ staat, heeft ikii de betekenis van ‘kou’. De schoonheid van de kou is dan ook het gedachtegoed van dit merk. De schoenmodellen van Inuikii zijn hierbij geïnspireerd op de klederdracht van de Inuit.

Shop Inuikkii’s

Winterse bescherming

De traditionele schoen wordt door de Inuit ook wel de Kamik genoemd. Kenmerkend zijn vooral de ronde vormen in combinatie met de meest warme materialen. Ook veel pantoffels zijn naar deze bekende 'snowboot' ontworpen.

De Inuit leeft al eeuwenlang in de meest koude omstandigheden die je op deze planeet kunt vinden. Daarvoor hadden én hebben ze goede schoenen nodig. Schoenen die bescherming bieden tegen strenge weersomstandigheden, zoals wind, regen en sneeuw.

Het merk Inuikii heeft al deze factoren meegenomen in hun eigen productieproces. Zo zijn deze moderne 'Inuitschoenen' niet alleen geïnspireerd op de laatste trends, ook bieden ze ultieme bescherming.

Allereerst kun je er goed mee door de sneeuw- en regen lopen, daar waar de schoenen waterafstotend zijn. Als tweede biedt het comfort, want door de warme materialen heb je geen last van koude voeten.

Ben je bang om te vallen? Met deze schoenen zul je die problemen niet hebben: de antislipzool weet namelijk voor een goede grip te zorgen.

3 Schoenen, honderden variaties

Wat het merk Inuikii kenmerkt, is het concept van enkel drie verschillende modellen: de laars, sneaker en slipper. ''Is er dan wel genoeg keuze rondom schoenen?'' Jazeker! Deze drie typen zijn ieder in vele variaties uitgebracht.

Een stoere look van leer of juist een zachte uitstraling met suède. Of, rustige aardetinten tegenover flamboyante dierenprints: bij elke kledingstijl valt een passende match te vinden.

Inuikii houdt de laatste trends dan ook goed in de gaten. Ieder jaar weet het merk de nieuwste trends in hun collectie te verwerken. De modern-classic 'Inuitschoenen' zijn dus 'up-to-date', maar ook klassiek door de traditionele vorm. 

Inuikii's zijn handgemaakt

In tegenstelling tot veel andere merken laat Inuikii alle schoenen nog ambachtelijk produceren. Aan elk model weet het merk grootse zorg te besteden, wat ieder product feitelijk uniek maakt.

Inuikii werkt dan ook enkel met fabrieken die een optimale know-how bezitten. En, waar de medewerkers in de beste omstandigheden kunnen werken. De werknemers zijn hiermee de kracht achter de schoenen aangezien alles met de hand wordt vervaardigd.

Bij dit handwerk wordt gebruikt gemaakt van de meest hoogwaardige materialen, zoals wol, leer en suède. Een duurzame, maar ook stijlvolle toekomst is dan ook hét streven van dit jonge merk.

Unisex

Net als de sneakers van Converse All Stars zijn ook deze schoenen unisex. Met andere woorden: zowel mannen als vrouwen kunnen deze schoenen dragen. Koop altijd wel het type schoen naar je eigen geslacht: dames- en herenvoeten kennen onderling enkele verschillen, waaronder de voetbreedte.

Outfit inspiratie

Hoewel je het 'buitenschoenen' kunt noemen, vallen de schoenen van Inuikii met veel outfits te combineren. De look kun je zo chic of speels maken als je zelf wilt. Of, ga voor catchy contrasten.

Denk bijvoorbeeld aan Inuikii sneakers van suède onder een zwarte skinny. Of, juist een boot van leer onder een jeans. De schoenen van Inuikii zijn niet dus alleen warm, ook kun je ze stijlvol met verschillende stijlen samenbrengen.

Inuikii in het kort…

Het merk Inuikii staat voor…

  • Winterschoenen in 3 modellen: slippers, sneakers en laarzen
  • Comfortabele warmte
  • Handgemaakte, hoogwaardige producten
  • Ultieme, winterse bescherming
  • Schoenen voor mannen en vrouwen
  • De laatste trends
  • Stijlvolle, modern-classic schoenen
Top