Suitsupply

Suitsupply biedt zeer betaalbare pakken van bijzonder hoge kwaliteit. Bovendien beschikken alle winkels over een kleermaker. Dankzij dit unieke concept heeft Suitsupply inmiddels 80 winkels in 15 landen.

Lees meer

  Het ontstaan van Suitsupply

  In zijn studententijd stond Suitsupply-oprichter Fokke de Jong al bekend als 'de pakkenman'. Als medestudenten een goed pak nodig hadden, kon Fokke altijd wel ergens een mooi en betaalbaar pak vandaan halen. In 2001 opende Fokke zijn eerste winkel langs de A4, ter hoogte van Hoofddorp. In die tijd verkocht hij nog outlet pakken van andere merken. Hiervoor moest hij echter wel de merklabels uit de binnenvoering verwijderen. Deze pakken verkocht hij destijds nog uit kartonnen dozen.

  Het oprichten van zijn eerste winkel heeft De Jong met eigen geld moeten doen. De bank wilde hem geen lening geven, omdat ze niet geloofden in de formule van Suitsupply. Daarom heeft hij zo'n 25.000 gulden aan eigen geld in het bedrijf geïnvesteerd.

  Wereldspeler van formaat

  Inmiddels is Suitsupply uitgegroeid tot een wereldspeler in de modebranche. Zo concurreert het Nederlandse bedrijf met premium merken, zoals Hugo Boss en Armani. Een prestatie van formaat, gezien de lage prijzen van Suitsupply. Een Amerikaanse test heeft uitgewezen dat het standaardmodel kostuum van Suitsupply van ?299,- van dezelfde kwaliteit is als een Hugo Boss pak van een slordige ?3.000,-.

  Toen de Nederlandse markt verzadigd was, besloot Fokke om Suitsupply in het buitenland te verspreiden. België, Duitsland en Engeland stonden als eerste op zijn lijstje. Vervolgens verspreidde het uitbreidingsproces zich als een lopend vuurtje. Inmiddels heeft Suitsupply ook de Amerikaanse, Canadese, Mexicaanse en de Chinese markt veroverd.

  Je kunt bij Suitsupply terecht voor al je wensen op het gebied van kleding. Zo kun je er, naast kostuums en colberts, ook truien, spijkerbroeken, overhemden, schoenen en accessoires vinden.

  Top