Mango

3.011 producten voor gevonden in 3 shops
Mango is een bekende Spaanse winkelketen met winkels in steden over de hele wereld. Mango verkoopt kleding en accessoires voor moderne en modebewuste mannen en vrouwen. Alle Mango-collecties kunnen met elkaar gecombineerd worden en gemixt met de accessoires uit de verschillende lijnen. Mango biedt voor zowel mannen als vrouwen stijlvolle collecties voor zowel zakelijke gelegenheden als informele gelegenheden.

Lees meer

  • Verzendkosten€2,95 (gratis vanaf €30,00)
  • Levertijd2-5 werkdagen
  • RetourvoorwaardenBinnen 30 dagen retourneren
  • Betaalmethoden

Mango is een bekende Spaanse winkelketen met winkels in steden over de hele wereld. Mango verkoopt kleding en accessoires voor moderne en modebewuste mannen en vrouwen. De filosofie van het merk luidt: Armonía (harmonie), Humildad (bescheidenheid) en Afecto (affectie). Toen de oprichters, de broers Isak en Nahman Andic, zo'n 25 jaar geleden in Thailand waren om kleding en stoffen in te kopen proefden zij een mango. Ze waren bezig met het ontwerpen van een collectie en de frisse, zoete en exotische vrucht sloot perfect aan op hun eerste collectie. Ook betekent mango wereldwijd overal hetzelfde. Op deze manier is de merknaam geboren.

Collecties

In 1984 opende de eerste winkel in Barcelona. Binnen een jaar openden er nog vijf winkels in Spanje en in 1992 opende het merk haar eerste winkel over de grens. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 2.700 Mango winkels. In 1995 kwam de website online. In eerste instantie richtte de Spaanse keten zich voornamelijk op vrouwenmode, maar in 2008 volgde een mannenlijn: H.E. by MANGO. Ook werd de vrouwencollectie in 2014 uitgebreid met een vrouwenlijn gericht op grote maten; Violeta by MANGO. Hoewel het merendeel van de winkels zich richt op vrouwenmode, zijn er ook aparte vestigingen van H.E. by Mango, MANGO Kids en Violeta.

Campagnes

Van begin af aan heeft Mango voor haar campagnes samengewerkt met gerenommeerde modellen. Zij vormden het imago van het merk. De jaren '90 was het tijdperk van de supermodellen en het merk heeft voor haar campagnes destijds samengewerkt met modellen Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Christy Turlington en Eva Herzigova. Later volgden ook campagnes met Penelope Cruz, Gisele Bundchen, Karolina Kurkova, Mila Jovovich, Liz Jagger, Elizabeth Hurley en Lauren Hutton.

Lijnen

Alle Mango-collecties kunnen met elkaar gecombineerd worden en gemixt met de accessoires uit de verschillende lijnen. Zo hebben ze naast kleding ook schoenen, handtassen, ceinturen en sieraden binnen hun assortiment. Mango biedt voor zowel mannen als vrouwen stijlvolle collecties voor zowel zakelijke gelegenheden als informele gelegenheden. Ze hebben mooie basisstukken in hun collecties, maar ook uitgesproken items die stijl en persoonlijkheid benadrukken. Ook is er de Suit collectie, een vrouwencollectie voor speciale, formele gelegenheden met ultiem vrouwelijke stukken.

Top