Louis Vuitton

Grootste plannen

Om een bagagewinkel in Parijs te kunnen openen, verhuisde hij vanuit zijn geboortestad Anchury naar Parijs. Aangezien hij zijn reis naar Parijs te voet aflegde en de afstand ruim 400 km was, duurde het twee jaar alvorens hij in Parijs aankwam. Om voedsel voor onderweg te kunnen kopen,

Lees meer

  437 producten gevonden in 2 shops

  Grootste plannen

  Om een bagagewinkel in Parijs te kunnen openen, verhuisde hij vanuit zijn geboortestad Anchury naar Parijs. Aangezien hij zijn reis naar Parijs te voet aflegde en de afstand ruim 400 km was, duurde het twee jaar alvorens hij in Parijs aankwam. Om voedsel voor onderweg te kunnen kopen, deed hij tijdens zijn reis verschillende tijdelijke baantjes.

  Eenmaal in Parijs aangekomen, deed hij door Napoleon III ervaring op van geavanceerde kennis over een goede reiskoffer. Van daaruit begon hij zijn eigen bagage te ontwerpen en gingen er ruim 17 jaar voorbij voordat zijn bagagewinkel uiteindelijk open ging.

  Het monogram

  De koffers en handtassen die hij produceerde, waren nog niet gekenmerkt met het logo dat we nu kennen. Het was uiteindelijk zijn zoon Georges die het werk van Louis Vuitton overnam en het wereldberoemde LV-monogram ontwierp.

  De familie

  Aan het hoofd van het huis staat nu de vijfde generatie van de Vuitton-familie. Patrick Louis Vuitton ontwerpt zelf nog de voornaamste speciale, persoonlijke bestellingen. Voor de kledinglijn en de accessoires is de ontwerper Marc Jacobs aangesteld als artistiek directeur.

  Louis Vuitton vierde in 2004 zijn 150e verjaardag wereldwijd. In steden als New York, São Paulo en Johannesburg werden nieuwe zaken feestelijk geopend. En ook nu nog is Louis Vuitton een merk dat nog steeds overal winkels als paddenstoelen uit de grond laat komen.

  Heb jij hem al, die wereldberoemde LV-tas?

  Annuleren Filters
  Top