Filling Pieces

Dit jonge schoenenmerk, opgericht in Amsterdam, heeft in korte tijd de wereld veroverd. De schoenen zijn momenteel in 300 winkels wereldwijd te koop en dit aantal breidt zich nog elke dag uit.

Lees meer

  23 producten gevonden in 2 shops

  Filling Pieces

  Hoe kan het vanaf 2009 zo snel zijn gegaan met het schoenenmerk?  Volgens oprichter Guillaume Philibert komt dit omdat Filling Pieces het gat tussen 'high end' en streetwear heeft gedicht en hierdoor een compleet nieuwe doelgroep heeft aangesproken. Vroeger hadden mensen de keuze uit Nike of Prada. Erg dure schoenen waren bovendien zelden exclusief.

  Je wilt natuurlijk graag schoenen dragen die niet door iedereen worden gedragen. Exclusiviteit is hierin erg belangrijk. Filling Pieces begrijpt dit en biedt exclusieve schoenen van hoge kwaliteit aan. De prijs van de schoenen ligt tussen die van streatwear en 'high-end' schoenen in, maar hebben toch een luxueuze uitstraling.

  Schoenen

  De schoenen van Filling Pieces worden gefabriceerd in Portugal met de beste Italiaanse materialen. Alle schoenen worden handgemaakt en Filling Pieces experimenteert doorlopend met textielen, stoffen en kleuren. Zo is recent de Deconstructed collectie op de markt gebracht. Deze schoenen zijn gemaakt door de 'Inner Circle' van Filling Pieces en stralen exclusiviteit en kwaliteit uit tegen een eerlijke prijs. Ze zijn dan ook maar in een paar winkels te koop. Dus haast je en haal ze snel!

  Constructie

  De oprichter van Filling Pieces, Guillaume Philibert, studeerde architectuur. Deze combinatie komt vaker voor dan je denkt. Er zijn meer voorbeelden te noemen van mensen die invloeden hadden in de architectuur en later de overstap maakte naar de schoenenwereld. Denk aan Marc Dolce van Adidas. Dit is te verklaren door het feit dat er bij de constructie van een schoen meer komt kijken dan je denkt. Een goede schoen moet goed in elkaar zitten, zodat je er lang mee kan doen zonder dat hij snel versleten is.

  Annuleren Filters
  Top