Modeontwerpers

10 modeontwerpers die je moet kennen

Wie zijn de ontwerpers die zich keer op keer opnieuw hebben weten uit te vinden en vandaag de dag nog steeds relevant zijn? Dresscode zet de top 10 bekendste modeontwerpers voor je op een rij.

Gucci

Zoals zoveel merken is ook Gucci opgericht door een naam wiens achternaam Gucci is. Namelijk Guccio Gucci de zoon van een Italiaanse groothandelaar. Toch komt het bekende Gucci-symbool met de dubbele 'G' niet van hem.

Louis Vuitton

Louis Vuitton is geboren in de negentiende eeuw en was een Franse ambachtsman die zich vooral specialiseerde in het maken van koffers en tassen. Ook maakte hij allerlei accessoires. Om een bagagewinkel in Parijs te kunnen openen, verhuisde hij vanuit zijn geboortestad Anchury naar Parijs.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger is niet alleen een topontwerper, hij is ook een groot zakentalent die de taal der kunsten spreekt. Tommy Hilfiger werd geboren in 1952 en groeide op in Elmira, New York. Hij was al vroeg bezig met het dagelijks soms uren besteden aan het bestuderen van muziek en de stijlen die hip waren in New York en Londen.

Top