Stijlgidsen

BH’s

Veelal wordt gedacht dat lingerie voornamelijk gedragen wordt voor de partner. “Mijn man vindt het mooi als ik dat draag”. Natuurlijk is dat mooi meegenomen, maar toch staat dat niet voorop.

Het belangrijkste is dat lingerie jóu energie geeft; dat je met een fijn gevoel voor de spiegel kunt staan omdat je jezelf er goed in voelt. Het geeft het vrouwelijk lichaam net dat ‘beetje meer’ en lingerie staat charmant; en die elementen, daar krijg jij een stralend uiterlijk van!

Maar welk type BH vind je mooi? En wat past bij jou?

Shop BH’s

Trends in lingerie

Een veel geziene trend op lingeriegebied, in vele soorten en maten bij lingeriewinkels te koop, is de BH met een 'sportieve touch'. Nee, het valt niet onder de sport BH's, daar waar dit type echt de 'vrouwelijkheid' bewaart, zoals bijvoorbeeld de push-up en balconette.

Veelal zijn deze BH's uitgevoerd in zachte pasteltinten, zoals oudroze en baby blauw. Het sportieve gehalte vind je ook in de details rondom de BH, zoals de 'strapped-in'; zo wordt deze BH als 'eye-catcher' en 'lichaamsaccessoire' ingezet.

Dus, niet alleen jij en je lingerie, maar ook de achterzijde, met dubbele banden, die mag gezien geworden!

Type BH en omvang

Ieder lichaam heeft een eigen omvang van de buste. Waar de ene vrouw, zogezegd, 'een flink bos hout voor de deur heeft', is het bij de ander wat meer bescheiden.

Zo zouden sommige vrouwen mooie lingerie zelfs wat vermijden omdat ze 'te weinig' volume zouden hebben.

In de lingeriewereld is er voor elk type vrouw wel een geschikte BH te vinden. Maar, welke modellen zijn er eigenlijk allemaal? En, nog belangrijker, welke passen goed bij jouw omvang?

  • Balconette: Hier liggen de cups dicht tegen elkaar aan en zijn deze horizontaal uitgesneden. Deze is erg geschikt voor mensen met een kleine buste voor 'net wat meer volume'.
  • Beugel: Onder de cups bevindt zich een beugel die ondersteuning en comfort biedt. De beugel BH is zowel voor een kleine als grote omvang geschikt.
  • Bralette: Dit comfortabele model, zonder voorgevormde cups of beugels, geeft het gevoel alsof je geen BH aanhebt.
  • Grote maten: De doorlopende beugels en brede schouderbanden geven extra ondersteuning aan een grote buste. Deze wordt erg aangeraden bij vrouwen met een grote omvang.
  • Longline: De bredere band onder de cups kan de taille vormgeven en zorgt voor extra ondersteuning.
  • Plunge: Hier zijn de cups laag uitsneden en kan 'het geheel' extra naar voren komen. Deze kunnen door meerdere cupmaten gedragen worden.
  • Push-up: Onderin de cup bevindt zich een schuimlaag waardoor de buste optisch groter lijkt. De push-up is vooral geschikt voor vrouwen met een kleine tot gemiddelde omvang.
  • Voorgevormd: Het geheel krijgt een natuurlijke lift omdat de cups uit een dun schuimlaagje bestaan. Wanneer de buste ongelijkheden kent, is deze zeer geschikt.
  • Niet-voorgevormd: Deze sluit zich geheel aan de natuurlijke vorm van de buste aan.

Bijpassend ondergoed

En, welk type ondergoed wil je graag? De klassieke slip geeft veel comfort, maar wordt door sommigen wat 'saai' bevonden. Ja, wat kies je dan?

Daar zijn gelukkig diverse opties voor. Zo is de hipster een geliefd item; feitelijk een zeer laag uitgesneden 'broekje'. Veelal wordt dit type met kant afgewerkt.

De 'brazilian' is het zusje van de hipster, maar aan de voorzijde hoger uitgesneden.

De string is sinds jaar en dag een grote favoriet waarbij het koordje meestal 'verdwijnt' aan de achterzijde. Maar, hierdoor komt de derrière wel meer naar voren én, nog een voordeel, het tekent ook niet af.

Top