Stijlgidsen

De stropdas

De stropdas wordt dagelijks gedragen door vele mannen en zelfs door enkele vrouwen. Hij is hét accessoire voor je zakelijk/formele outfit en bij veel bedrijven zijn stropdassen zelfs een vereiste. Met een goede das zie je er representatief uit en straal je status uit. Je stropdas verdient daarom zeker wat aandacht!

Het is belangrijk dat je een das draagt die bij jou én je outfit past. Met een das kan je een beetje van je persoonlijkheid laten zien. Iets anders om rekening mee te houden is de lengte van je das, zeker als je wat langer bent. Een goed geknoopte das hoort net je broekriem te raken.

Shop stropdassen

Kies de juiste stropdas

Kies je voor een simpele klassieke stropdas of voor een wat meer opvallende exemplaar? Zeker bij sociale gelegenheden als een etentje of een bruiloft kan je wat meer experimenteren met de kleur en print van je das.

Kies je voor een das in een opvallende kleur of met een print? Hou de rest van je outfit dan rustig. Draag dan bijvoorbeeld een donker grijs pak met een wit overhemd.

De smalle stropdas

Momenteel zijn smalle stropdassen heel populair en hip! Wil je de smalle das dragen? Combineer deze dan met een een colbert met smalle revers en maak een smalle knoop in de stropdas.

De stropdas knopen

Er zijn veel verschillende manieren om een das te knopen. Probeer eens verschillende knopen uit, want wellicht staat een andere knoop jou veel beter. Over het algemeen geldt dat een brede knoop beter past bij iemand met een breed gezicht. Een smalle knoop staat daarentegen beter bij iemand met een smal gezicht. Bekijk hier de mogelijke knopen.

Tip: Haal de das bij thuiskomst altijd uit de knoop en hang hem op. Dat is veel beter voor de stropdas, zo blijft deze zijn volume behouden.

Top