Zwemshorts: Ook geschikt voor vrouwen?

Zwemshorts: Ook geschikt voor vrouwen?

Zwemshorts? Voor dames? Vroeger waren de regels strikt als het om kleding ging. Het begon al eeuwen geleden en wist tot minstens de 20e eeuw aan te houden.

Er waren outfits voor mannen en vrouwen: de mannen droegen hierbij 'broekachtige-exemplaren' en vrouwen een jurk.

Eigenlijk heel simpel. Maar sinds de 21e eeuw begint dit beeld steeds meer te vervagen. Zelfs de zwemkleding moet eraan geloven...

Mannelijke kleding

Steeds meer vrouwen en merken weten 'mannelijke' kledingstijlen aan hun kast of collectie toe te voegen. Niet dat je hiervoor per se naar de herenafdeling moet, want ook steeds meer vrouwelijke items krijgen een mannelijke randje.

Denk hierbij aan de boyfriend jeans, smoking voor dames of een overhemd met een stropdas. Maar, ook in de zwemkleding zie je dit steeds vaker terugkomen.

Veel vrouwen kiezen dan ook voor het broekje waar mannen normaal in zwemmen: oftewel de zwemshorts.

'Surf chicks'

Deze trend, de zwemshorts voor vrouwen, is eigenlijk een beetje ontstaan door de surfwereld. De vrouwelijke sportievelingen kozen hierbij niet voor een elegante bikini, maar juist voor het mannelijke zwemshort.

'Waarom eigenlijk?', zul je vast denken. Toegegeven: verkeerd staat het ze niet. Veelal zijn deze vrouwen atletisch gebouwd en hebben ze een zongebruind kleurtje, dus die zwemshorts kunnen ze dan 'best wel goed hebben'.

De meeste 'surf chicks' vinden ze dan ook comfortabel zitten en 't hoort bij de 'stijl' van deze sport. Maar, misschien surf jij wel helemaal niet en blijf jij lekker aan de kant!

Waarom zou jij dan eigenlijk zwemshortshorts dragen?

Comfortabel in zwemshorts

Met comfortabel wordt hier niet alleen bedoeld dat de zwemshort 'lekker zit'. Nee, dit exemplaar biedt ook een andere vorm van comfort. Heb je een wat ongemakkelijk gevoel over je heupen of bovenbenen?

Dan kun je deze met de zwemshort wat meer verbloemen dan met een bikinislip; deze weet het geheel juist meer te accentueren.

De vraag is dan ook: 'Wil je dat wel?' De zwemshort geeft je outfit dus niet alleen een wat meer sportieve look, maar weet eveneens iets minder nadruk op bepaalde lichaamsdelen te leggen.

Door deze bedekking kunnen veel vrouwen met een meer zelfverzekerd gevoel het strand op gaan zonder een onnodige vorm van schaamte te voelen.

Die zwemshort is dus helemaal zo verkeerd nog niet...

Long vs. Short

Zelfs de zwemshort voor vrouwen kun je in verschillende lengtes krijgen. Zo kun je kiezen voor de lange versie, hierbij komen de broekspijpen bijna tot op de knieën, of juist voor de shortversie gaan; hierbij reikt de lengte tot op het bovenbeen.

Voor welke jij gaat, ligt een beetje aan 'hoeveel jij wilt laten zien'. Zo is de langere versie meer bedekkend, voor sommigen kan dit een meer comfortabel gevoel geven, terwijl de korte versie sneller als meer 'sexy' wordt gezien, veelal vanwege de uitsnede aan de achterzijde.

Daarnaast kun je ook nog eens uit talloze kleuren en prints kiezen, dus in dat opzicht zal er zeker een exemplaar tussen zitten waar jij een overtuigende 'ja' op kan zeggen.

Dus, mocht je die bikinislip eens beu zijn…

Redactie

Redactie

Top