Zwangerschapslingerie: De musthave voor je zwangerschap

Zwangerschapslingerie: De musthave voor je zwangerschap

Yes! Nog enkele maanden of weken wachten en dan is het zover: een nieuw leventje gaat door je huis kruipen en ook je hond of kat krijgt er een menselijk vriendje of vriendinnetje bij. Super leuk natuurlijk, maar nog voor het zover is, is het nog even tijd voor praktische zaken. Want deze periode, die vraagt dan ook om zoveel mogelijk steun. Of wel: lang leve de zwangerschapslingerie!

Waarom zwangerschapslingerie?

Oké, het is misschien iets minder 'sexy' en 'wauw' dan kanten lingerie, maar deze vorm van ondergoed is niet voor niets in het leven geroepen.

Tijdens je zwangerschap wil je toch zoveel mogelijk steun en comfort; een nieuw leventje in je buik dragen is namelijk al zwaar genoeg, zeker wanneer het bijna volgroeid is.

Zwangerschapslingerie is speciaal ontwikkeld voor -met name- de laatste fase waarin je lichaam steeds meer groeit op bepaalde plekken en deze wel extra ondersteuning kunnen gebruiken, met name je buste en buik.

Welk type BH's zijn er?

Meegroei: Zoals de naam het eigenlijk al zegt, kan deze meegroeien tijdens de zwangerschap. Dit type BH is gemaakt van een zachte en zeer rekbare stof zodat je geen last van knellende momenten zult hebben.

De kleuren zijn meestal vrij basic, zoals zwart en wit. Veelal zijn ook de schouder- en omvangsbandjes wat breder zodat je meer steun ontvangt tijdens deze periode. Plus, deze bespaart je ook nog eens wat geld omdat je niet steeds een nieuw exemplaar hoeft te kopen wanneer je 'standaard BH' te klein is.

Voedingsbh: Ook deze naam verraadt al waar dit type voor gemaakt is: het voeden van je baby. Deze BH gebruik je daarentegen ná je zwangerschap; hier is je kindje al geboren.

De voedingsbh is zeer praktisch aangezien je de cups los kunt maken en je daardoor je baby'tje op comfortabele wijze de nodige borstvoeding kunt geven. Dit bespaart je allerlei moeilijke toestanden, zoals het aan- en uittrekken van een 'normale' BH; na je zwangerschap is de voedingsbh een absolute musthave.

Baby belt

Fysieke klachten als bekken- en rugpijn zijn natuurlijk super vervelend tijdens een zwangerschap. Logisch dat je deze pijn dan ook liever wilt vermijden.

De baby belt is dan ook een speciale band die je comfortabel om je buik kunt dragen en met je zwangerschap mee weet te groeien. Niet alleen voorkomt het dus pijn, ook weet het je buik de juiste ondersteuning te geven.

'Maar, is het dan niet warm?', zul je misschien denken. Dat valt reuze mee! De baby belt is gemaakt van zachte en ademende stoffen waardoor het nooit broeierig zal worden. Nog iets dat je tijdens je zwangerschap zeker kunt gebruiken!

Tips!

  • Test verschillende BH's uit om te ondervinden welk type het meest fijn zit; het gaat namelijk wel om enkele maanden, dus comfort is meer dan gewenst!
  • Let op: hoe breder de schouderbandjes, hoe meer ondersteuning je zult krijgen.

Wil je zoveel mogelijk zwangerschapscomfort? Overweeg dan zeker deze lingerie aan te schaffen. Zo kun jij in alle rust je kleine 'mini me' ontvangen. Doen dus!

Redactie

Redactie

Top