Zonnebrillen trends 2019: De musthaves van deze zomer!

Zonnebrillen trends 2019: De musthaves van deze zomer!

De zomer is nu echt in aantocht: tijd om de zonnebrillen trends 2019 eens onder de loep te nemen…

Je kunt gewoon niet zonder, ze zijn niet alleen handig, ze vormen ook een eye-catcher accessoire. Niet alleen beschermen ze je ogen tegen de zon: het weet je outfit een mooie finishing touch te geven. Ze mogen naast een zomerjurkje dus ook echt niet aan je koffer ontbreken.

Modern Classics

De zonnebrillen trends 2019 zijn eigenlijk niet in één woord te beschrijven. De verschillen zijn dan ook behoorlijk groot... Maar, toch is er wel een gemeenschappelijke lijn te vinden.

Veel modellen rond zonnebrillen zijn namelijk geïnspireerd op de stijlen van vroeger. Hierbij kun je denken aan het oude montuur dat je opa altijd droeg. Of, stel je de 'kattenogen' uit de jaren 50 eens voor.

In de ruime zin zou je kunnen stellen dat de zonnebrillen van nu 'modern classics' zijn. Benieuwd naar de laatste modellen? Hieronder vind je de trends van 2019!

Zonnebrillen trends 2019

Veel monturen in 2019 hebben een meer sportief gehalte, maar weten ook een bepaalde luxe uit te stralen. Ook zie je dat de trends van dit jaar vaak gecombineerd worden.

Benieuwd wat bij jou past? Vind het antwoord in deze trends voor een modieuze, zomerse look!

1. Futuristische zonnebrillen

Veel zonnebrillen van 2019 hebben een futuristische uitstraling. Denk hierbij aan een wat groter, sportief model, uitgevoerd met grote, lichtgekleurde glazen. De look is minimalistisch en veelal afgewerkt met strakke, metallic details.

2. Cat-eye zonnebrillen

De vintage cat-eye is populair bij dames. Deze zonnebril zorgt voor de typische 'jaren 50' uitstraling, denkende aan de vroegere actrices uit Hollywood. Het kleine model heeft een scherpe vorm en zorgt voor een flamboyante look.

Je vindt het type niet alleen in egale kleuren, want ook in prints is het erg populair…

3. Printjes en bonte kleuren

Een opvallende trend in 2019 is het gebruik van printjes en bonte kleuren. Veel monturen vormen extravagante verschijningen. Zo kun je denken aan een retro montuur met een panterprint of juist een cat-eye model met een 'ouderwets' bloemetjesmotief.

Mocht je dit jaar dus eens iets ander dan zwart willen…

4. Gekleurde spiegelglazen

Het is niet compleet nieuw, maar dit jaar wél erg in: gekleurde spiegelglazen. Wanneer iemand je aankijkt met deze bril, zie je direct jezelf terug. Altijd handig, zo'n spiegeltje!

Maar, het zijn vooral de kleuren die deze trend geliefd maken. Denk hierbij aan een lichtroze of juist een combinatie van meerdere tinten. Van retro tot futuristisch: gekleurde spiegelglazen zijn het helemaal!

5. Retro zonnebrillen

Het tijdloze retro laat zich ook dit jaar weer zien. Denk hierbij aan de populaire pilotenbrillen, maar ook de meer ronde uitvoeringen. Deze subtiele zonnebrillen hebben een luxe en chique uitstraling, wat ze zowel bij mannen als vrouwen geliefd maakt…

6. Grandpa glasses

Grote, vierkante glazen en pompeuze monturen: waarschijnlijk had jouw opa er ook eentje! Leuk detail: ook jij kan deze dragen dit jaar. Want, grote 'grandpa glasses' zijn helemaal in!

Je kunt deze modellen met een print krijgen, maar ook voor een rustige, metallic uitvoering gaan…

Met bovenstaande trends heb jij dé ultieme zomerlook rond zonnebrillen te pakken. Of je nu voor klassiek retro of flamboyant futuristisch gaat: trendy ben je zeker!

Redactie

Redactie

Top