Zondagse kleding toen en nu: dít is er veranderd!

Zondagse kleding toen en nu: dít is er veranderd!

Zondagse kleren: het klinkt als iets dat in een historisch museum past. Waar dit vroeger heel normaal was, lijkt tegenwoordig de grens tussen 'zondag' en 'doordeweeks' vervaagd.

Maar, wat zijn eigenlijk de verschillen tussen toen en nu?

Zondagse kleding van toen...

Zondagse kleding: met deze outfit was je gereed voor formele gelegenheden. Van arm tot rijk: iedereen had een nette look, speciaal voor de zondag.

Hoewel dit voornamelijk door de kerkgang kwam, waren zondagse kleren ook bedoeld voor speciale momenten. Denk aan huwelijken, begrafenissen of formele evenementen.

Zo liepen de mannen in pak en verschenen de vrouwen in jurken. In je doordeweekse werkkleren arriveren? No way!

Zondag was namelijk dé dag om er netjes uit te zien…

Zondagse kleding van nu...

De zondagse kleding van nu is niet meer wat het was. Zo is het 'viezige' werk van vroeger grotendeels overgenomen door moderne machines.

Velen hebben tegenwoordig dan ook een kantoorbaan: dit vraagt eveneens om een semi-nette look. Dit heeft de grens tussen zondagse kledij en werkkleding laten veranderen.

Zondagse outfits van nu zijn min of meer casual-chic. Niet te formeel; niet te vrijblijvend. Maar, dit verschilt wel per gelegenheid...

Lunch en verjaardag

Een lunch of verjaardag met vrienden of familie: je wilt netjes voor de dag komen. Een avondjurk of pak is alleen iets té.

Ga in dit geval voor speels-chic. Tenue de ville, maar dan vrijblijvender. Stel een nette basis samen, zoals een jurkje of chino-overhemd combinatie.

Een speels jasje, een felgekleurde tas, witte sneakers of opvallende hakken: geef de nette outfit een moderne twist. Dit is niet te formeel, maar nét even extra!

De sportieve zondagse kleding

Een wandeling in het bos of een aanmoediging aan het sportveld: ook de sportieve zondag vraagt om bijpassende kleding.

In dit geval kun je denken aan sporty-chic. Wel netjes, maar ook sportief! Denk aan een goede jeans of chino, samengebracht met een stoere blokhak of sneaker.

Of, modieuze wandelschoenen natuurlijk! Maak de outfit af met een sportief-chic jasje, een cozy kabeltrui of pullover.

Zelfs tijdens sportieve activiteiten kun je op-en-top voor de dag komen!

Stadse gelegenheden

Je gaat de stad in of bent uitgenodigd voor een tentoonstelling: nu wil je er zo goed mogelijk uitzien, maar ook niet te overdressed.

Ga voor een stijlvol jurkje, een jumpsuit of een mooie combinatie. Rond het geheel af met catchy accessoires en bijpassende, nette schoenen.

Denk als man ter inspiratie aan het stijlvolle tenue de ville. Of, kies voor een pantalon met een coltruitje.

Ga voor de perfecte combinatie tussen 'speelse' en chique zondagse kleding.

Tips!

Zorg, zowel dames als heren, dat je altijd een paar nette basisstukken in je kast hebt liggen. Een mooi jurkje, een pantalon, een coltrui of jasje: hiermee heb je snel een chique look te pakken.

Deze zondagse kleding items hoeven dan ook niet duur te zijn!

Hoewel het concept verouderd is, blijft het toch leuk om jezelf op zondag netjes aan te kleden! En, het hoeft helemaal niet veel moeite te kosten.

Plus: een perfecte reden om een mooie outfit te scoren…

Redactie

Redactie

Top