Zomervakantie: Help, wat neem ik mee…?!

Zomervakantie: Help, wat neem ik mee…?!

De zomervakantie komt er aan! Veel vrouwen zullen zich er vast in herkennen: 'Help, ik ga bijna op vakantie!

Help, ik moet mijn koffer inpakken! Help, wat moet ik meenemen!?'

Toch zijn deze wanhopige kreten vaak niet heel ernstig aangezien velen al maanden of weken van te voren een lijstje opstellen met de nodige 'wat-breng-ik-mee'-dingen.

En, jij best daar vast eentje van! Maar, nu nog de vraag: 'Wát gaat er mee in de dierbare koffer?'

Zonnige zomervakantie bestemming

Oké, je gaat er even vanuit dat je naar een zonnige bestemming zult reizen, zoals het fijne Zuid-Frankrijk of misschien wel het Caribisch gebied, en niet eenzaam gaat kamperen op een ijsschots in Antarctica.

Simpel gezegd: je gaat met warmte te maken krijgen, dus daar bereid je jezelf dan ook op voor.

Denk hierbij aan luchtige kleding of stoffen, badkleding, schoenen die zo min mogelijk warmte absorberen, 'mooiere' items voor de avonden en eventueel vestjes of broeken, mocht je er net een frisse dag of avond treffen.

Lichte kleuren

Het was net al een beetje verraden, maar het is wel degelijk van belang om voor zoveel mogelijk luchtige stoffen te kiezen.

Heel strakke materialen kunnen benauwend aanvoelen in de hitte; luchtige stoffen laten de wind er meer doorheen waaien zodat jij de warmte beter aankunt.

Kies daarnaast voor lichte kleuren, zoals wit, beige, lavendel, poederroze en andere pastels; deze weten de hitte zo min mogelijk op te nemen.

Zwart en donkerblauw? Dat wíl je jezelf niet eens aandoen met plus dertig graden...

Zomervakantie Jurkjes

Jaaa! De grote favorieten onder vele vrouwen: jurkjes! Niet voor niets zijn ze geliefd op vakantie: je kunt je zongebruinde onderstel er goed in laten zien, het staat zomers èn ook nog eens heel vrouwelijk.

Kies overdag dan ook zeker voor luchtige materialen, zoals A-lijn jurkjes in gehaakte of kanten vorm met kleuren als wit, lichtblauw of andere pastels.

Ook kun je kiezen voor een bodycon, al kan een hoog gesloten model wel behoorlijk benauwend zijn.

Denk ook eens aan een fleurige Bohemian print; deze staat extra mooi op een zonnige locatie!

De meer strakke en of cocktailjurkjes kun je zeker aantrekken, maar bewaar deze liever voor de avond: de ergste hitte is dan verdwenen èn je kunt je 'mooiste outfit' aan.

Badmode

Wat is een zonnige locatie zonder bijpassende badkleding? Ja, die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden, dus neem zeker je mooiste badpak of bikini mee!

Afhankelijk van het aantal dagen kun je de hoeveelheid hier op aanpassen, al heb je aan twee à drie items meestal wel voldoende.

Overige items

Naast de jurkjes en bikini's zijn er natuurlijk nog wat kledingstukken die je zeker goed gebruiken kunt.

Denk hierbij aan shorts, luchtige shirts, jumpsuits en eventueel een broek, trui of vestje, mocht de temperatuur wat omlaag gaan.

Vergeet ook zeker je comfortabele schoenen niet, zoals luchtige sneakers of sandaaltjes. En, mogelijk die stijlvolle pumps voor de avonduren!

Houd dus rekening met het weer en neem zéker niet al te veel en warme spullen mee. Want, ja... Die zul je toch niet aantrekken...

Redactie

Redactie

Top