Lingerie voor de zomer? Hier moet je op letten!

Lingerie voor de zomer? Hier moet je op letten!

Veel vrouwen hechten waarde aan lingerie, voornamelijk omdat het je figuur extra laat spreken en het sensuele gehalte een stukje meer omhoog gaat.

In de winter kun je dan ook vrijwel alles aantrekken: meestal zit er toch een dikke, wollen trui overheen, dus mogelijke 'doorschijnmomenten' zullen zich niet openbaren.

Maar, nu de lente begonnen is, en de zomer eraan komt, heb je nèt wat andere lingerie nodig...

Lingerie van ademende stoffen

In de zomer weten de temperaturen nogal snel op te lopen, dus je doet er dan ook goed aan om voor ademende stoffen te kiezen op lingeriegebied. Deze weten het zweetvocht snel op te nemen waardoor je buste niet 'plakkerig' aan zal voelen.

Goed ademende stoffen zijn bijvoorbeeld katoen, linnen, zijde en wol. Het wordt je dan ook aangeraden voor katoenen lingerie te kiezen. Synthetische stoffen, oftewel kunstmatige materialen, kunnen vocht minder goed verwerken; probeer stoffen als nylon, polyamide, acryl en polyester dus te vermijden.

Lingerie in huidskleur

Ja... Huidskleur... Het is zeker niet de meest aantrekkelijke tint, maar wel de meest handige kleur om in je kast te hebben liggen.

In de zomer zul je nogal gauw lichte tinten dragen. Witte kleding is hartstikke mooi, maar heeft wel het nadeel dat het kan doorschijnen, evenals andere zeer lichte kleuren.

Huidskleur 'neutraliseert' dit waardoor je geen last van de 'transparantie' zult hebben. Je BH of ondergoed zal niet opzichtig door de stof heen gedrukt worden.

Dus, of je deze tint nu wel of niet mooi vindt: je kunt het maar beter klaar hebben liggen!

T-shirt modellen

Nog zoiets typisch voor de zomer: luchtige stoffen, want anders krijg je het snel te warm. Hoewel het je natuurlijk minder hitte oplevert, volgt ook hier hetzelfde dilemma: doorschijnende stoffen van tops of blouses.

BH's met kanten details ogen daarentegen erg vrouwelijk, maar weten, veelal door de bloemige weefstructuur, wel door de stof te 'prikken' waardoor je top of blouse, vanaf de buitenzijde bekeken, wat minder mooi uitkomt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde!

In de zomer kun je, wanneer je met luchtige materialen werkt, het beste kiezen voor BH's in T-shirt model. Hierbij is de stof rond de cups volledig egaal; deze valt niet op onder een dunne top of blouse. Zelfs de strapless variant kun je in T-shirt model krijgen.

Hoewel je kunt kiezen uit aardse en basic tinten, zoals zwart, wit, nude en donkerblauw, kun je eveneens voor meer vrouwelijke kleuren gaan, zoals rood of mint. Toch nog een beetje 'wauw'!

Fel gekleurde lingerie

Is die huidskleurige lingerie je toch iets te saai en braaf? Kies dan juist voor leuke, felle, frisse kleurtjes.

Draag je een hemdje met spaghettibandjes, waardoor je BH bandjes onvermijdelijk zichtbaar zijn, laat de bandjes dan juist opvallen.

Als je schouders lekker bruin zijn van de zomer zon, staan fluor kleurtjes super leuk.

Naadloze lingerie

Als laatste is het belangrijk voor lingerie te kiezen waarbij zowel de BH als de onderzijde naadloos is. Oftewel: geen lijntjes die je nogal opzichtig onder je kleding ziet lopen.

Het is namelijk niet heel charmant als je onder een wit jurkje exact de lijnen van je ondergoed ziet... Kortom, kies voor zo onopvallend mogelijke items.

Ga je voor zomerse lingerie? Houd het dan praktisch en onopvallend, hoe a-sensueel het ook mag klinken. Want, denk maar zo: het zal je outfit alleen maar goed doen.

Tsja, dan is die huidskleur zo erg nog niet...

Redactie

Redactie

Top