Zomerjurkjes: Welke lengte is geschikt voor werk?

Zomerjurkjes: Welke lengte is geschikt voor werk?

Het is en blijft altijd een 'dingetje': zomerjurkjes op de werkvloer. Het mag zeker wel, maar toch zijn er ongeschreven regeltjes.

Niet te uitdagend, niet te 'overdreven' en bovenal: niet te kort. Maar, wat is kort?

Is dat mini-kort of enkele centimeters boven de benen? En, wat kan wel en wat zeker niet?

Professionele uitstraling

Het meest voorname punt voor een outfit op het werk is dat het geheel, in dit geval de jurk, professionaliteit uitstraalt.

Dit betekent geen provocerende prints, uitdagende of erg laag uitgesneden bovenzijdes of zeer korte lengtes in combinatie met lompe sportschoenen of juist extreem hoge hakken met plateauzolen.

In je privétijd mag je aantrekken wat je wilt, maar op de werkvloer zijn er nu eenmaal regels. Maar, hoe soepel zijn deze nu eigenlijk?

Wat is kort?

'Hmm, kan dit wel?' Ja, dat is waarschijnlijk de eerste vraag die je jezelf stelt bij het aantrekken van een jurk voor op het werk.

Zo mag de outfit zeker niet te kort ogen, zoals een minirok-lengte, al zijn de regels voor lengtes tegenwoordig wel iets versoepeld. Dus, wat zijn nu de echte do's en don'ts?

Zomerjurkjes do's

- Kies voor een jurkje met een lengte net boven of onder de knie. Zorg dat de lengte, in dit geval boven de knie, niet meer dan 5 centimeter zal bedragen vanaf de knie. Zo is het niet extreem kort, maar wel iets speelser dan de langere versie.

- Je kunt de kleuren van je jurk aanpassen op het zomerseizoen, zoals lieflijke pastels of juist felle kleuren. Zo kun je toch wat 'kleur' op de werkvloer brengen. Maar, ook zwart blijft altijd een chique optie.

- Kies je voor een print? Houd het dan stijlvol, zoals een bloemenprint of een streepjesdessin. Teksten op jurken kunnen de professionaliteit naar beneden halen.

- De lengte van het jurkje mag aan de onderzijde wat korter zijn wanneer je dit compenseert met een hoog gesloten hals en meer bedekking rond de schouders. Zo leg je minder nadruk op het 'blote', maar kom je toch verfijnd voor de dag.

Zomerjurkjes don'ts

- Zorg ervoor dat je jurk zeker niet een al te sexy uitstraling heeft waarbij je voornamelijk veel bloot laat zien, zoals een open decolleté, of waarin je te veel nadruk op je benen legt, zoals een te korte lengte aan de voor- en achterzijde.

- Draag geen jurken met lengtes die ongeveer tot op het midden van je bovenbeen of net daarboven uitkomen: dit is echt te kort voor de werkvloer en draagt niet bij aan een professionele uitstraling.

- Vermijd jurken met provocerende prints; houd je outfit 'neutraal', hooguit met een klassieke print, zoals streepjes of bloemen.

Tips!

- Combineer zomerjurkjes met elegante hakken van hooguit 10 centimeter of, wanneer je werk dit toelaat, casual-chique sneakers; draag geen open sandaaltjes.

- Breng het jurkje samen met een blazer wanneer de dagen nog iets frisser zijn; dit is een stijlvolle afronding van de outfit. Ook kun je het combineren met subtiele accessoires.

Twijfel je of je zomerjurkje lang genoeg is, wil je toch iets luchtigs aan, maar wel op safe gaan? Kies dan voor een maxi jurk met leuke sandaaltjes er onder. Dan zit je qua lengte altijd goed.

Maar wat je ook kiest, zorg altijd voor een juiste balans; zo vorm jij het meest verfijnde visitekaartje!

Redactie

Redactie

Top