Vrouwen: de essentiële zomeritems van 2016

Vrouwen: de essentiële zomeritems van 2016

De zomer is inmiddels al een tijdje onderweg. Toch weet je 's ochtends nog steeds niet wat je aan moet trekken. Start de dag nuttig en bekijk de zomertrends van 2016! Zo zien we deze zomer bijvoorbeeld steeds meer kant en doorschijnende jurkjes. Zo zijn er nog veel meer mode-trends die dit seizoen hun opwachting (of rentree) maken.

Backpacks

Er was een tijd dat kinderen niet in het openbaar gezien wilden worden met een rugzak. Die tijd is voorbij. Rugzakken hebben er nog nooit zo chic uitgezien. En daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk handiger dan handtassen. Bovendien verkopen heel veel modemerken nu rugzakken, wat het erg gemakkelijk maakt één uit te zoeken die aan al jouw wensen voldoet.

Backpack dames About YouBackpack dames BijenkorfBackpack dames Little Green Bag
Shop backpacks bij About You Shop backpacks bij de Bijenkorf Shop backpacks bij The Little Green Bag

Jurkjes

Jurken die eruit zien alsof ze in een modern sprookje thuishoren. Dramatisch, mooi en vol ruches. Als kind droomden velen van ons ervan om in prinsessenjurkjes rond te lopen en stiekem zouden we dat nu nog steeds willen doen. Dit is een elegant alternatief!

Sandalen

Chunky sandalen zien we nog steeds overal. Dit begon eigenlijk al een paar jaar geleden met de Birkenstocks. Er was een tijd dat je die overal voorbij zag komen. Nu kun je het eigenlijk zo gek niet meer bedenken wat chunky sandalen betreft. Ze zijn grof, robuust en lopen in de meeste gevallen comfortabel.

Strepen

De strepen zijn nog steeds niet weg te denken uit het modebeeld van nu! Niet alleen horizontaal en verticaal, maar ook diagonaal is het een hit. De groffe, brede streep heeft nog steeds de overhand, maar in principe zijn alle strepen goed. Zeker in een blouse. Vaak zijn het gekleurde strepen met wit als basis, maar alles is geoorloofd.

Leuke shirtjes

Logo's zijn weer helemaal terug! En dan niet om op te scheppen welke merken je draagt, maar juist meer als grap. Leuke quotes zijn altijd goed. Het doet denken aan de jaren 90 trend waarbij French Connection voor het eerst FCUCK T-shirts op de markt bracht.

Shirt dames MangoShirt dames BijenkorfShirt dames About You
Shop shirtjes bij Mango Shop shirtjes bij de Bijenkorf Shop shirtjes bij About You

Festivalkleding

Festivals worden nog altijd goed bezocht. En op festivals heb je natuurlijk festivalkleding nodig. Wat dacht je van een fleurige bloemenjurk? Het is een beetje een mix tussen hippiekleding en The Little House on the Prairie. Je kunt er makkelijk in dansen en tegelijkertijd heb je een goede festivallook.

Skinny Jeans

Er was een tijd dat men niet aan skinny jeans moest denken. En nu geldt hetzelfde voor de flared jeans. Het is wennen, maar de wijde pijpen zijn terug. Al een tijdje, maar het duurt even voordat de meeste mensen overstag gaan. Niet alleen wijde pijpen bij broeken trouwens, ook wijde mouwen zijn een trend. Het doet denken aan de jaren 70 en geeft de outfit een romantische look.

Skinny Jeans dames BijenkorfSkinny Jeans dames MangoSkinny Jeans dames About You
Shop skinny jeans bij de Bijenkorf Shop skinny jeans bij Mango Shop skinny jeans bij About You

Dat waren een paar van de trends van dit moment. Natuurlijk is het bovenal belangrijk dat je dingen draagt waar jij je fijn bij voelt. Een no go deze zomer? Zoals alle jaren: niet altijd geldt less is more. Teveel huid is niet stijlvol en bovendien nergens voor nodig!

Redactie

Redactie

Top