Zo kies je een zakelijke Blouse

Zo kies je een zakelijke Blouse

 Een blouse is voor vrouwen een uitermate geschikt kledingstuk voor een zakelijke outfit. Toch is niet elke blouse hetzelfde. Zakelijke blouses zijn er in vele soorten en maten. En bij elk lichaamstype past weer een andere blouse. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je een nieuwe zakelijke blouse wilt kopen. We geven je hieronder tips bij het kiezen van de perfecte blouse voor jou.

De juiste kleur

De kleur van je zakelijke blouse heeft een groot effect op je look. De kleur van je blouse kan namelijk bepaalde gevoelens uitstralen. En uiteraard kun je met kleuren ook je eigen stijl laten zien.Voor formele, zakelijke gelegenheden zijn blauwe en witte tinten aan te raden. Deze kleuren staan voor betrouwbaarheid, loyaliteit, geloofwaardigheid en rust. Daarom worden deze kleuren zo vaak gedragen op het kantoor.

Andere rustige maar warmere kleuren zijn beige, taupe en zalmroze. Deze kleuren zijn vrouwelijker en geven een warmer gevoel terwijl ze toch ook zakelijk zijn. Meer opvallende kleuren als rood, mosterdgeel of aquablauw geven je een meer energieke en creatieve uitstraling. Trek een van deze kleuren aan als je op wilt vallen. Kleuren als grijs en zwart zijn wat hard maar toch ook zakelijk en en geven een sterke indruk.

De juiste stof

De zakelijke blouse is er in verschillende materialen. Het is af te raden om een blouse te dragen van een synthetische stof omdat deze weinig lucht doorlaat en je geen zweetplekken wil tijdens een sollicitatie of belangrijke bespreking. Daarnaast hoe wijder de blouse hoe minder kans op zweetplekken. Kijk wel uit dat hij niet te wijd wordt, zodat het slordig gaat staan. Overweeg in plaats daarvan om een dunne katoenen blouse aan te schaffen. Deze stof laat meer lucht door en zit vaak comfortabeler. Een andere goede keuze is een luxe stof als zijde. Dit geeft je luxueuze uitstraling en zit ook erg comfortabel.

De juiste pasvorm

In het algemeen geldt dat de blouse lekker moet zitten en goed moet passen. Is hij lang genoeg bij de mouwen en aan de onderkant? En trekt hij niet ergens? Voor ons vrouwen is het ook belangrijk dat hij rondom de borsten genoeg ruimte heeft. En ga je uiteten met een zakelijk afspraak? Er zijn mooie losvallende blouses die een volgegeten buikje kunnen verbergen.

Een blouse kan een echte eyecatcher zijn van je zakelijke outfit. Als je de juiste kleur, stof en pasvorm kiest dan zal je er prachtig en formeel uitzien.

Redactie

Redactie

Top