Zakelijke mode voor in de winter

Zakelijke mode voor in de winter

Voordat je naar je werk gaat, heb je vaak haast en het creëren van een leuke outfit is dan niet iets waar je op zit te wachten.

Toch heeft het dragen van mooie zakelijke mode ook voordelen. Het komt niet alleen professioneel over, maar je voelt je ook zelfverzekerder. En zelfverzekerdheid zorgt voor een betere houding en een beter humeur!

Het is daarom aan te raden om in de avond alvast een outfit klaar te leggen. Of nog beter: in het weekend een paar weekoutfits op te hangen.

Met de volgende tips wordt het creëren van een mooie, nette én winterse werkoutfit erg eenvoudig.

Winterse, zakelijke mode voor vrouwen

In de winter kun je qua zakelijke outfits mooi uitpakken. Het is vaak wel even aftasten hoe warm het op het werk is. Dit is een belangrijk gegeven bij het samenstellen van een goede, winterse look.

Is het vaak te warm, maar wil de temperatuur nog weleens schommelen? Dan zijn laagjes jouw beste vriend. Creëer een stijlvolle winterse outfit door verschillende soorten stoffen te combineren.

Denk aan een strakke zwarte kokerrok, met een blouse met print en een wollen vest erboven. Op deze manier ben je formeel gekleed, maar mocht het koud worden, dan heb je nog een wollen vest dat de outfit een speelse uitstraling geeft.

Bovendien is dat vest geen overbodige luxe wanneer je na een werkdag de kou weer in moet!

In stijl naar je werk

Een andere zakelijke winteroutfit die het goed doet, is de coltrui met suède rok en lange laarzen. Hartstikke winter-proof, en tegelijkertijd ook office-proof!

Probeer daarnaast te combineren met verschillende prints. Een blouse met nette broek in verschillende patronen, met een zwarte (nep)bonten giletje erboven - warm en stijlvol.

Tot slot zijn mantelpakjes nog altijd in de mode. Om het mantelpak wat moderner te maken, kun je kiezen voor een opvallende kleur, zoals bordeauxrood. Aangezien mantelpakjes niet de meest warme outfits zijn, kan dit mooi gecombineerd worden met een lange, stijlvolle winterjas.

Mannen: uit je comfort zone

De dagen dat mannen elke dag in zwarte pakken, overhemden en stropdassen naar hun werk gingen, zijn lang achter ons. Tegenwoordig wordt het gewaardeerd als ook mannen wat meer hun best doen bij het samenstellen van outfits.

Er komen steeds meer winkels waar ze pakken verkopen, die speciaal gericht zijn op de moderne, zakelijke man.

Ga eens een keer voor een pak met ruitjes, in plaats van het effen pak. Of kies een keer een opvallende stropdas uit. Het is gemakkelijk om met bepaalde kleuraccenten en patronen net wat meer aandacht voor je outfit op te eisen.

Kies daarnaast eens voor een trui met daar onder een overhemd, in plaats van colbert. Truien staan netjes, maar geven net een wat nonchalantere uitstraling.

Tevens zorg je voor een nonchalante uitstraling door stoere schoenen onder een zakelijke outfit te dragen. De Clarks Desert Boots zijn hier het ideale voorbeeld van.

Zakelijke tassen


Qua werktassen kun je alle kanten op. Wel is het belangrijk rekening te houden met de benodigde ruimte in een tas. Neem je een laptop en/of tablet mee? Zorg er dan voor dat er een aparte vak in zit, zodat deze niet beschadigen. Of kies voor een mooie laptoptas waar je ook je andere spullen netjes in mee kan nemen. 

Voor vrouwen zijn de suède tassen een hit. Deze ogen luxe en passen bij alle winterse, zakelijke outfits. Mannen kunnen bijvoorbeeld gaan voor de moderne aktetassen, leren rugzakken, of kleinere leren weekendtassen.            

Redactie

Redactie

Top