Zakelijk kerstdiner: Ga voor bescheiden glamour!

Zakelijk kerstdiner: Ga voor bescheiden glamour!

Een zakelijk kerstdiner is bijna niet aan te ontkomen deze maand. December is de periode van de feestdagen; ook op 't werk zijn ze dat zeker niet vergeten. Je bent nog niet thuis of een uitnodiging voor een zakelijk kerstdiner ligt al op de deurmat. Een feestelijke outfit wordt bij zulke aangelegenheden vaak erg gewaardeerd, dus ook jij gaat weer op jacht naar de perfecte outfit...

Feestelijk professioneel

Hoewel een zakelijk kerstdiner wellicht een minder formele lading dan andere zakelijke activiteiten heeft, is het toch verstandig je outfit professioneel te houden. Het is en blijft namelijk je werk en dus geen privé feestje.

Het laten zien van te veel bloot of 'grappige' kleding zou zomaar eens averechts kunnen werken: misschien denken je collega's dat je 'díe speciale aandacht' wilt waardoor je wat minder serieus genomen wordt. Een elegante outfit is een absolute 'ja', maar houd het wel stijlvol én bedekt.

Bescheiden glamour

Heb je een zakelijk kerstdiner? Dan kan je een outfit pakken die je normaliter niet aantrekt omdat het misschien nét iets te 'overdressed' is, maar voor nu wel perfect kan zijn. Je look mag dan ook iets feestelijks hebben, zoals misschien nét een andere stof, print of juist door middel van pakkende accessoires, zoals een chic horloge of opvallende oorbellen.

Om het vooral in kerstsfeer te houden, worden kleuren als donkergroen, zwart, ivoor en bordeauxrood aangeraden. Grijs en donkerblauw kunnen ook, maar zijn wel iets minder feestelijk. Vermijd ook hier liever felle tinten.

Niet doen op een zakelijk kerstdiner

Zoals net al eerder genoemd, wordt het je -voornamelijk als vrouw- afgeraden om te bloot te gaan. Een diepe decolleté kan nogal afleidend werken, maar ook een beetje ordinair overkomen. Want, wil je namelijk dat ze jóu zien of liever naar je boezem staren?

Daarnaast is een te overdreven look, eveneens geldend voor de mannen, ook niet geschikt: een over-de-top outfit mag je voor je 'eigen kerstavonden' bewaren, want hier is enige bescheidenheid wel gewenst. Mannen willen daarentegen nog wel eens met 'grappige' accessoires om de hoek komen, zoals een stropdas met kerstbomen, maar ook dat idee kun je beter laten varen.

Vaak is het grapje niet eens meer origineel én zal ook je serieuze imago er niet sterker door worden...

Outfit voor vrouwen

Dit jaar kun je tijdens het zakelijke kerstdiner uiteraard weer voor een klassiek jurkje gaan, houd stoffen als fluweel of suède hierbij in gedachten, maar ook denken aan een zwarte jumpsuit of een -bijvoorbeeld- chocobruine kokerrok in combinatie met een ivoorwitte, satijnen blouse.

Houd de kleuren aards en klassiek, aangevuld met metallic accenten, zoals gouden pumps of pakkende sieraden.

En, voor de mannen?

Als man doe je goed aan het jasje-dasje idee, ook wel een look bestaande uit een pantalon of chino, samengebracht met een chic overhemd, een jasje en een bijpassende stropdas. Ook kun je kiezen voor een ander type stof, zoals bijvoorbeeld een fluwelen jasje, maar ook voor kerstachtige kleuren, waaronder bordeauxrood, of een Engels ruitmotiefje gaan.

Heb je een zakelijk kerstdiner? Ga dan voor 'bescheiden glamour': je look mag zeker spreken, maar houd het stijlvol en professioneel. Want, zó zul je alleen maar meer gewaardeerd worden...

 

Redactie

Redactie

Top