Wit: De ideale kleur voor de zomer!

Wit: De ideale kleur voor de zomer!

Winter: de kleur waar wit de hoofdrol speelt. De sneeuw is wit, het landschap evenzo. Zelfs sommige kerstbomen krijgen witte takken.

En toch is datzelfde wit -bijna- de laatste kleur die velen uitkiezen voor een outfit in deze koude periode.

Maar, goed nieuws! De lente is begonnen en voor de rasoptimisten: de zomer bijna ook, dus het geliefde wit mag weer tevoorschijn gehaald worden. Want, eigenlijk is dit wel de meest ideale tint die je hebben kunt in deze tijd van het jaar...

Ultieme zomerkleur

De kleur wit mogelijk saai? Absoluut niet! Het is juist de meest ideale tint die je in je kledingkast kunt hebben.

Het staat fris, oogt elegant en je kunt het ook nog eens met allerlei andere kleuren samenbrengen; iets dat geen andere tint zal evenaren.

Vooral als de voorjaarszon je wat kleur heeft gegeven, iets dat nogal snel kan gaan in het voorjaar, komt het wit nog beter uit.

Het is dan ook de ultieme zomerkleur, zeker omdat het, in tegenstelling tot zwart of andere donkere tinten, het zonlicht niet extreem absorbeert waardoor je het snel erg warm kunt krijgen.

Een paar items in het wit zijn dus eigenlijk onmisbaar. Plus, het staat natuurlijk elegant. En daar doe je het voor.

Kant

Als egale kleur is wit hartstikke mooi. Zoals net al verteld, kun je het namelijk met alles samenbrengen.

Toch kan het zijn dat jouw witte topje wel wat 'extra' had mogen hebben. Ga je iets nieuws kopen?

Denk dan zeker eens aan kanten details. Een trend van nu. Deze details maken het shirtje of de blouse nog wat vrouwelijker, het staat sierlijk en het geeft je look een chique uitstraling.

Veelal zul je bij kant bloemachtige weefstructuren vinden; dit maakt het wit nog lieflijker.

Outfit ideeën

Wit kun je natuurlijk op veel manieren verwerken in een modieuze outfit. Je kunt het als één geheel dragen, maar ook samenbrengen met een andere kleur. Dus, hoe ga je dat doen?

De ultieme zomeroutfit is natuurlijk een zomers, wit jurkje met kanten details. Je kunt er haast een 'engelachtige' uitstraling van krijgen en het staat super vrouwelijk.

Je kunt dan ook kiezen voor een aansluitende bodycon, maar ook een speelse A-line die wat luchtiger valt.

Dit hangt eveneens van je figuur af, dus kies vooral wat goed bij jou past! Je kunt de outfit afmaken met kleurige hakken, maar ook metallic tinten.

Ga je liever voor sneakers? Kies dan het liefst voor slanke modellen.

Je kunt wit natuurlijk ook als top of blouse dragen in combinatie met een stoere en lichte denim, of juist een short met een zomerse pasteltint, denkende aan poederroze, koraal of misschien juist wel lavendel.

Door de felle kleur komt de -kanten- top nog meer naar voren. Maak de outfit af met 'Bohemian' sandaaltjes, sneakers van All Star of juist een elegante pump.

Een tussenoplossing is natuurlijk de 'sophisticated' jumpsuit. Ook deze outfit kun je stijlvol afmaken met een accentuerende tailleriem en elegante pumps.

Houd de sieraden hierbij subtiel en elegant.

Kortom, pak maar snel je strijkplank om de witte items klaar te stomen!

Redactie

Redactie

Top