Winterschoenen: De trends van 2019

Winterschoenen: De trends van 2019

Sleehakken, slippers en luchtige modellen: ze mogen allemaal weer in de hoek van de kast verdwijnen. Deze zul je voorlopig niet meer nodig hebben, want hé, het is herfst!
Tijd dus voor nieuwe winterschoenen en een -letterlijk- frisse wind! De trends voor dit najaar en aankomende winter zijn dan ook divers, dus ook voor jou valt er weer genoeg te kiezen...

Trends winterschoenen 2019

Flamboyant, kleurrijk, puntig en 'terug van weggeweest': als er een paar woorden zijn die de trends voor winterschoenen van 2019 weten te omschrijven, dan zijn het deze wel. Maar, vooral het excentrieke lijkt dit modeseizoen het codewoord te vormen, want de trends weten niet enkel op standaard typen schoenen als chelsea boots en instappers te leunen.

Hoge laarzen vol met pailletten en borduursels? Of, schoenen met een schuine hak? In 2019 is alles mogelijk... Maar, welke typen zul je voornamelijk zien?

Laarzen

De meest trendy winterschoen die je deze herfst kunt dragen, is toch wel de oude-vertrouwde laars. Zowel voor mannen als voor vrouwen zijn er weer stijlvolle, maar ook flamboyante modellen uitgebracht. Opvallend is vooral dat de laarzen dit jaar puntig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cowboy-achtige exemplaren en overknees, maar ook de eerder genoemde chelsea boots.

Voor vrouwen is vooral de afzaklaars ook buitengewoon populair: zoals de naam het al zegt, loopt de schacht niet recht naar boven, maar meer gekreukeld naar beneden. Een rode draad in dit trendverhaal is voornamelijk de schuine hak. Je moet er misschien van houden, maar dat 'ie er is, daar kun je niet omheen.

Pumps

Het klinkt een beetje koud, toegegeven: dat is het ook, maar ook pumps zijn erg geliefd voor de herfst en winter. Maar, dan wel de modellen met een puntige neus en een middelhoge (kitten heel) tot hoge hak. Is dat toch iets te fris? Dan kun je misschien een panty dragen of de volgende optie overwegen...

Sneakers als winterschoenen

Ook sneakers zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Toch mag het in 2019 wel iets anders worden dan standaard blauw, grijs of wit. Ook dit type schoen krijgt dit najaar en winter een kleurrijke update.

Dus, wil je graag een comfortabel, maar ook een speels exemplaar? Ga dan voor de sneaker, want ook deze past helemaal bij de trends van nu.

Kleuren

Wie had gedacht dat het bij de herfst- en winterschoenen dit najaar enkel bij kleuren als zwart en bruin bleef, die mag dat beeld een beetje bijstellen, want dit seizoen lijkt geen enkele tint te gek te zijn. Zo was er op de catwalk al een bonte variatie aan kleuren te zien, denkende aan kobaltblauw, wit, rood, groen, okergeel en zilver, maar ook zelfs exemplaren in regenboogtinten.

Mocht je dat laatste een beetje 'too much' vinden, dan is dat niet onbegrijpelijk.

Stoer excentriek

Kenmerkend is dat de trends voor de herfst en winter vooral schoenen, voornamelijk laarzen, laten zien die zowel stoer als weerbestendig zijn, gecombineerd met de meest levendige kleuren en excentrieke decoratie. We zien ook veel (dieren) prints.

Of je ervan houdt of niet, één ding is zeker: de trends voor 2018 en 2019 zijn álles behalve saai...

Redactie

Redactie

Top