Winterjassen: Dít zijn de trends voor 2019

Winterjassen: Dít zijn de trends voor 2019

Winterjassen shoppen lijkt misschien nog wat vroeg, maar het weer was af en toe al behoorlijk guur de afgelopen weken. De modeketens zijn dan ook druk met de wintercollectie van 2019. En één van de meest voorname items, dat zijn natuurlijk winterjassen. Deze onmisbare vriend is je beste maatje in koude tijden, want het weet je lichaam goed warm te houden. Maar, wat zijn eigenlijk de trends voor de winter van 2019?

Winterjassen trends 2019

De trends van 2019 bestaan ook dit jaar weer uit de bekende najaarskleuren, passend bij deze jaargetijden. Opvallend is wel dat veel jassen geïnspireerd op trends uit de vorige eeuw zijn, zoals het gebruik van tweedstof, flamboyante, felle kleuren en klassieke of juist extravagante prints. De looks uit de jaren zeventig, tachtig en negentig lijken dan ook een zekere 'comeback' te maken.

Kleuren

Een groot voordeel is dat het palet voor deze herfst en winter uit veel kleuren bestaat, waardoor er altijd een geschikte tint voor jou tussen zal zitten. Zo is het voor mannen veelal grijs- en bruinachtig, variërend van antraciet tot licht zandkleurig, maar ook zwart, marine en legergroen zijn stijlvolle en klassieke opties.

Vrouwen kunnen dit jaar voor dezelfde tinten gaan, al mogen ze ook denken aan kleuren als (oker)geel, rood en paars, waaronder violet. Daarnaast zie je ook bij de winterjassen dat de trends uit de jaren tachtig wat terugkomen doordat verscheidene items een metallic look hebben. Koop je deze laatste? Dan weet je in ieder geval zéker dat je op zult vallen...

Printjes

De prints die je dit jaar zult zien, gaan van heel klassiek tot extravagant en retro. Zo is de ruit in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar, maar kun je ook uit een meer flamboyante dierenprint, zoals luipaard en zebra, kiezen. Ook barokke dessins worden regelmatig toegepast; deze zijn er voornamelijk in aardse tinten en worden veelal afgewerkt met details in metallic-kleuren.

Oversized

Zowel voor mannen als voor vrouwen zijn veel winterjassen oversized. Ook wel: items die wat ruimer vallen, denkende aan dons jacks en lange mantels. Vooral dit laatste type kan een chique uitstraling geven, zeker wanneer je kleuren als zwart, legergroen, marine, poederroze of camel gebruikt.

De puffer coat daarentegen, die zowel kort als halflang kan zijn, is wat meer casual en staat vooral bekend om de gladde en doorgestikte stof. De oversized jas valt dan ook goed te combineren met een meer smal gesneden broek zodat de focus voornamelijk op de bovenzijde ligt.

Imitatie

Het dragen van diervriendelijke kleding wordt steeds populairder, zo ook bij de winterjassen voor mannen en vrouwen. Waar velen vroeger in bontjassen rondliepen, is dat hedendaags 'not done'.De jassen die een bontkraag bezitten, zijn dan ook van nepbont gemaakt.

Wel is het belangrijk hier even extra op te letten. Daarnaast wordt ook steeds vaker imitatieleer toegepast, zowel in het geheel als in de details. Kortom, de winterjassen voor 2019 zijn grotendeels oversized en variëren in kleuren van fel tot klassiek. En, ook de populaire retrotrend wordt wederom tot leven gewekt. Goede reden dus om weer op jacht te gaan!

Redactie

Redactie

Top