Winter trends; dit ga je deze winter zien

Winter trends; dit ga je deze winter zien

Met het kouder worden van de dagen kunnen de zomerjurkjes en shorts weer in de kast, want de herfst is écht begonnen. Dus, ook je garderobe mag weer een opgefrist worden. En, dan natuurlijk ook het liefst met de winter trends van nu, want een beetje up-to-date zijn in de modewereld is nooit echt een slecht idee. Maar, wat ligt er eigenlijk in de winkels?

De winter trends vallen op!

Snuffel deze dagen maar eens in je garderobe en verzamel zoveel mogelijk strakke en egale items. Is dat gelukt? Zorg dan voor een handige opbergdoos, want deze kledingstukken zul je bij de winter trends van 2018 even niet nodig hebben. Deze periode draait namelijk om rijke prints, zowel rustige als meer felle kleuren en oversized items.

Klinkt het een beetje bont? Dan zul je daar best een beetje gelijk in hebben, want overwegend is dat ook het geval. Maar, dat wil niet zeggen dat het 'minder' is, want ook met opvallend gedecoreerde items kun je een stijlvolle outfit creëren zonder 'overdreven' over te komen. Enkel een goede balans is hier belangrijk.

Printjes

Het was misschien te verwachten, maar vooral printjes behoren echt tot de winter trends van dit najaar. Blijvend zijn de dierenprints, zoals slang, zebra en luipaard, tegenover de meer klassieke ruit, variërend van klein en subtiel tot groot en aanwezig, zoals tartan. Een nieuwkomer is de flamboyante 'sjaalprint', geïnspireerd op de luxe silk items, vaak in een ruiterthema.

Typerend is ook dat deze met elkaar gedragen worden, al valt er wel iets voor te zeggen dat dit nét iets te druk zal zijn, dus je kunt de look ook tot één print beperken.

Jaren 70

Hoewel het niet directe kopieën zijn, hebben de jaren zeventig toch een behoorlijke invloed gehad op de winter trends voor dit najaar. Veel stijlen die toen ontwikkeld werden, zie je aardig terugkomen in de items van nu. Denk aan kleurcombinaties als bruin, oranje en groen, maar ook prints als luipaard en ruitjes.

Je hoeft er dan ook zeker niet vreemd van op te kijken wanneer deze stijlen door elkaar heen gedragen worden. Opvallend is ook het gebruik van franjes, zoals je veelal zult zien bij Indian-Western looks, ook neigend naar de meer klassieke ruiteroutfit.

Oversized

Het meest kenmerkend is wel het gebruik van oversized items waarbij de kledingstukken dus zéker niet al te strak moeten zitten. Denk bijvoorbeeld aan een oversized trui of jas, gecombineerd met een jurk of broek; deze mogen wel wat strakker zijn, want daardoor weet het bovendeel meer te spreken.

Zachte materialen

Naast opvallende items staat ook zachtheid centraal. Denk aan warme stoffen bij jassen en truien, zoals nepbont of schapenvacht, maar ook de minder warme lingeriejurken van zachte materialen. De lingeriejurken kun je op hun beurt weer goed samenbrengen met een lange mantel van schapenbont: zo sla je eigenlijk 'twee vliegen in één klap'.

De winter trends zullen in de winkels voornamelijk terug te zien zijn in de flamboyante prints en semi-rustige kleuren, veelal geïnspireerd op de jaren zeventig. Dus, mocht je nu eens echt willen experimenteren, dat is dit dé ultieme periode...

Redactie

Redactie

Top