TopVintage is hip

TopVintage is hip

Vintage kleding doet veel mensen denken aan kleding van vroeger. Kleding wat antiek of beter gezegd klassiek is. Toch wordt met vintage kleding niet alleen 'oude' kleding bedoeld. Een kledingstuk krijgt pas de term: Vintage, als er opnieuw interesse in is. Je herkent de kleding vaak, omdat ze typisch uit een bepaalde tijd komen. Denk aan schoudervulling, het accentueren van het zandloperfiguur en de bloemenprints.

Ook vandaag de dag is vintage kleding weer razend populair. Bekende webshops als TopVintage spelen hierop in door de mooiste kledingstukken te verkopen.

Modebeeld

Vintage kleding is al eens eerder populair geweest. In de jaren zestig combineerden mensen nieuwe, hippe kleding met oude kledingstukken. Hierdoor werden deze oudere kledingstukken ook Vintage genoemd. Het opvallende is dat er niet constant nieuwe vintage kleding bijkomt. Kledingtrends of outfits komen namelijk vaak terug. Kijk maar eens om je heen. Waar eerst de wijde pijp verdween uit het modebeeld voor een lange tijd, wordt hij nu alweer verkocht, gedragen en is hij over een aantal jaar weer helemaal terug.

 

Verschillen per jaar

Het opvallende is dat ieder jaar wel zijn eigen vintage stijl heeft. Verschillende externe factoren of andere culturen hebben in de jaren 20 tot nu veel invloed gehad op onze kleding. De oorlog bracht bijvoorbeeld vooral praktische en simpele kledingstukken op de markt. In de jaren 70 veranderde dit weer door invloeden van externe culturen. De jumpsuit en de wijde mouwen (zogenoemde Bell-sleeves) werden hierdoor erg populair in de jaren 70. In de jaren 80 kwamen de schoudervullingen, colberts en blazers in trek. Dit noemde ze ook wel 'power dressing'.

Topvintage

TopVintage is de grootste online retro boutique van Europa. Ze verkopen van kleding tot accessoires tot schoenen. Door de afwisseling en hun passie voor Vintage is alles wat je je zou kunnen bedenken, hier te vinden. Wij mogen in samenwerking met deze webshop een vintage jurkje naar keuze weggeven tot €200,-


Deze winactie is verlopen op 10-01-2017

Redactie

Redactie

Top