Zomerjurkjes voor 2018: Welke jurkjes moet je zeker hebben?

Zomerjurkjes voor 2018: Welke jurkjes moet je zeker hebben?

Yes! Het is misschien nog aan de frisse kant, maar met de komst van maart begint ook het aantal zonuren op te lopen. Want het mooie weer? Dat begint er nu toch echt aan te komen. Tijd om je te verdiepen in zomerjurkjes (en strandjurkjes!) voor 2018!

Goed, misschien word je iets gelukkiger van Spaanse temperaturen, maar ook met dit Hollandse weer mag je best een leuk aantal jurkjes in je kast hebben hangen. Maar, welke gaan dat precies worden? En, wat is eigenlijk 'in' dit jaar?

Zomerjurkjes voor 2018 trends

Vind je egale kleuren een tikkeltje saai? Dan zullen de trends voor 2018 je vast een stukje gelukkiger maken! Deze zomer zijn het vooral printjes en details die tot de verbeelding spreken, zoals de bekende en klassieke ruit, maar ook de meer gewaagde en glimmende pailletten.

Ook de tijdloze streep laat zich vaak zien, al dan wel in meer bonte combinaties. En ja, wat past nu beter bij de zomer dan een flamboyante bloemenprint? Ook dit thema zie je in veel jurkjes terugkomen.

Boho-inspiratie

Veel jurkjes voor deze zomer hebben allemaal iets gemeen: ruffles en fringles, oftewel de typische details van de Boho-trend. De fringles komen op meerdere plekken terug, zoals aan de onderzijde van de jurk, bij de mouwtjes of juist bij de hals.

Wil je dus echt een item dat op de trends van 2018 aansluit? Dan mag een 'Bohemian jurkje' zeker niet ontbreken.

Kleuren

De warmere jaargetijden weten de 'donkere seizoenen' achter zich te laten: het wordt dus weer tijd voor levendige kleuren. Een veel geziene trend voor dit jaar zijn dan ook de frisse en lieflijke pasteltinten, zoals lavendel, roze, lila, zachtgeel, babyblauw en limoen.

Maar, ook zie je de felle kleuren als één geheel voorbijkomen, zoals een felrode of knalgele jurk. Kortom, qua tinten mag het fris, zacht of juist knallend zijn; als je outfit er maar levendig van wordt!

Outfits

Maar, welke jurkjes moet je eigenlijk hebben? Om te beginnen bij het 'overdag-item'. Ga je bijvoorbeeld naar je werk? Kies dan voor een kleurig, al dan niet al te 'uitdagend' jurkje.

Zorg voor een goede lengte en klassieke print of juist een egale kleur; zolang het maar classy is! Maak de outfit af met een subtiele 'Cinderella-pump'; ook wel een hak met glans.

Is het meer casual? Denk dan eens aan de Boho-inspiratie, zoals een jurk met een langere lengte waarbij de onderzijde luchtig is; ook mag deze best een split hebben. Denk hierbij aan kleuren als wit en lila of juist aan bloemrijke prints om je outfit een stuk speelser te maken.

Ga je liever voor kort? Dan zijn 'bodycon' jurken of bijvoorbeeld shift dresses een goede keuze. Denk ook nu eens aan lieflijke pasteltinten, de streepjesprint of juist felle kleuren. Maak deze outfit af met een fringle-hak of juist een comfortabele en witte sneaker.

Het avondjurkje mag echt in het oog springen, zoals een glanzende champagnekleur, of juist de ultra-klassieke 'little black dress'. Want, eerlijk is eerlijk: deze moet je toch écht wel eentje hebben.

En, heb je genoeg inspiratie gekregen? Begin dan maar snel met speuren.

 

Redactie

Redactie

Top