Dít zijn de voorjaarstrends van 2019!

Dít zijn de voorjaarstrends van 2019!

Met de komst van maart is de lente begonnen: tijd dus voor de nieuwe en verfrissende voorjaarstrends van 2019. Van neutrale tinten tot aanwezige prints en van rustieke safari look tot flamboyante neonkleuren: deze lente lijkt haast niets te gek!

Maar, welke stijlen weten nu écht op te vallen?

Voorjaarstrends 2019

Al sinds het vorige jaar weet 'het sportieve' de trends te bepalen en beïnvloeden. Zo werden veel sportieve items in een meer casual jasje gestoken zodat je het eveneens als outfit kon dragen.

Ook in het voorjaar van 2019 is deze trend duidelijk zichtbaar. Maar, wat mag je eigenlijk nog meer verwachten?

Scarf prints

Geheel nieuw onder de voorjaarstrends is het misschien niet, maar sterker? Dát is het zeker! Zowel voor mannen als vrouwen zie je scarf-print volop terugkomen.

Niet alleen vind je deze in bovenkleding als blouses en tops, ook als broek is het een ware eyecatcher. Om vooral de print eruit te laten springen, blijven andere gedeeltes veelal egaal van kleur.

Wel valt het aan te raden voor een kleurtje te gaan die terugkomt in de scarf-print.

Safari

Opvallend veel designers hebben dit voorjaar een modieus eerbetoon aan de safari-look gebracht. Veel ontwerpen tonen de classic safari-outfit, denkende aan de African ranger.

De kleuren zijn hierbij grotendeels rustig, zoals zachte aardetinten als ivoor en camel. Om de safari-look een moderne touch te geven, wordt het geheel vaak samengebracht met een felle kleur, veelal terug te zien in accessoires.

Summer Expedition

De sportieve trend weet zich ook rond de 'Summer Expedition' door te zetten, al zijn de verschillen duidelijk zichtbaar. De 'zware' materialen maken hier plaats voor de meer luchtige versies en ook de kleuren worden net iets frisser.

De jassen zijn hierbij vaak transparant waardoor het geheel een stuk luchtiger oogt.

Sportief en modieus, maar toch beschermd tegen wind en regen? Dan is Summer Expedition een van de voorjaarstrends die je hebben moet!

Mixed Patterns

Wil je het net even anders dan anders? Dan is mixed patterns vast iets voor jou! De voorjaarstrends van 2019 laten namelijk de waarde van 'mix & match' zien.

Verschillende prints of stoffen kunnen namelijk gecombineerd worden, zoals een bloemenmotief met het klassieke streepje. Ook de polkadot is een grote favoriet dit voorjaar.

Probeer de look wel als één geheel te houden, want een te-veel-van-het-goede-outfit, dat is ook niet de bedoeling...

Ambachtelijk handwerk

Ambachtelijk handwerk? Jazeker! Knipranden, asymmetrische silhouetten, crochet-werk en koordsluitingen: al deze elementen passen perfect bij de stijl van de 'Artisan Wanderer', één van dé trends van het voorjaar.

Deze look lijkt geïnspireerd te zijn op de kleding van diverse woestijnvolkeren, al is dit iets 'rauwer', zoals te zien aan de rustieke afwerking. De kleuren kunnen hierbij variëren van lichtbeige tot felrood: in dat opzicht valt er dus genoeg te kiezen!

Color-block motieven, knallende neonkleuren, een mixje van prints en stoffen of juist een avontuurlijke safari-look: de sportieve trend weet zich ook deze lente weer voort te zetten. Mag het voor jou iets rustiger? Denk dan zeker eens aan het frisse pastelblauw.

En, welke voorjaarstrends ga jij verwelkomen in je kledingkast?

 

Redactie

Redactie

Top