Voorjaarstrends 2018: Wat ga je zien?

Voorjaarstrends 2018: Wat ga je zien?

Wie gedacht had kunst alleen in musea te zien, die heeft het mis. En, wie denkt dat je plastic alleen in de supermarkt tegenkomt, zal in 2018 verrast worden: de trends voor dit jaar zijn niet alleen contrasterend, ook worden ze nog eens bijzonder samengebracht. Lees hier alles over voorjaarstrends 2018!

Kunstzinnige inspiratie

Eén van de grootste inspiratiebronnen van 2018 is de moderne kunst, veelal daterend uit de 20e eeuw. Kunstenaars als Andy Warhol, Picasso en Keith Haring drukken allen hun eigen stempel op het hedendaagse modebeeld.

Hun iconische werken, veelal te herkennen aan stripachtige tekeningen, vervormde mensfiguren en felle kleurgebruik, zijn verwerkt in diverse prints die vervolgens weer voor items als jassen en jurken gebruikt worden.

Dus, niet alleen in musea zijn de grote meesters te vinden: ook op straat kun je hen zomaar tegenkomen.

Kleuren

De kleuren van de trends voor 2018 hebben een lenteachtig gehalte. Het zijn voornamelijk de pasteltinten die de boventoon voeren, zoals limoen, zachtgeel, babyblauw, wit en ultraviolet.

Deze laatste kleur, ook wel paars, komt in veel tinten voor, variërend van aubergine tot blauwig lavendel. Maar, ook lichtroze zie je veel voorbijkomen.

Tegenover deze pasteltinten zie je ook veel felle kleuren met elkaar gecombineerd worden die weer in contrast staan met donker denim; wat dat betreft is 2018 een jaar van tegenstellingen.

Stijlen

De stijlen die je dit jaar terug zult zien, zijn veelal luchtig en sportief. Voornamelijk de jurkjes hebben een transparante en luchtige look, voornamelijk in wit en pasteltinten.

Tegenover deze 'lieflijkheid' vind je juist weer een sportieve look, zoals joggers en bomberjacks, maar ook de 'Bohemian' stijl, zoals vele de fringles en ruffles die je vaak terug ziet komen.

In dat opzicht zou je de voorjaarstrends 2018 aardig bont mogen noemen; zo worden felle kleuren volop samengebracht, lopen vele prints door elkaar en zullen diverse materialen met elkaar gecombineerd worden.

Prints & materialen

Naast de bekende stoffen als wol, katoen en polyester is er nog een bepaald materiaal dat je in 2018 vaak zult zien: plastic! Veel luchtige, zwierige jurken worden samengebracht met doorzichtige, plastic jasjes waardoor het geheel een zeer contrasterende look krijgt.

Kijkende naar de prints, dan zie je vooral veel bloemen, tropische bladeren en streepjes, al dan wel in een meer bonte vormgeving.

Maar, ook het iconische ruitje, ook wel het 'plaid motief', komt uit zijn winterslaap, aangezien vele truien, jurken en broeken met deze print bedrukt zijn.

Voorjaarstrends 2018: 'Modern classics'

Net als de terugkomst van de ruit en de 'oldskool' streepjes weet ook de trench coat weder te keren. Toch wordt er nogal wat afgeweken van het vroegere, 'standaard' model, aangezien diverse details, zoals strikken, fringles of andere materialen, aan de ontwerpen zijn toegevoegd.

De classics krijgen dit jaar dus een moderne 'touch'. En, ook de Japanse kimono weet in steeds meer vormen terug te komen. 'Buitenlandse' invloeden zie je steeds meer 'bloeien' in het modebeeld.

Van artistieke prints tot lieflijke pasteltinten en van felle kleuren tot de klassieke ruit; 2018 is een jaar van tegenstellingen. Rondlopen met iconische figuren op je jurk? Vanaf 2018 is dat opeens zo gek niet meer.

Redactie

Redactie

Top