Voorjaarstrend 2018: Streepjes!

Voorjaarstrend 2018: Streepjes!

Eigenlijk iedereen die streepjes draagt, kent het gevoel wel wanneer je weer een nieuwe variatie vindt: 'Deze moet ik écht hebben, want die ontbreekt nog in de kast.' Hoewel ze allemaal op elkaar lijken, weten de echte 'mode experts' dat ieder item weer 'anders' is. Toch zijn streepjes dé voorjaarstrend 2018!

Want ja, de ene keer is het streepje dikker. Het andere moment is de kleur net iets anders. Dat ze ook dit voorjaar weer populair zijn, was natuurlijk wel te verwachten. Maar, hoe kun je het eigenlijk combineren?

Het is lente!

Zoals 't kopje het al verraadt, is het voorjaar begonnen. Frisse kleuren en luchtige stoffen: ze mogen allemaal weer uit de kast gehaald worden. Een stijl dit seizoen 'versterkt', zijn de speelse en jeugdige streepjes. Deze passen perfect bij het 'lieve' voorjaar en weten hiermee de donkere maanden achter zich te laten.

Voorjaarstrend 2018 'Matrozenstijl'

Velen die vaak een blauw-wit gestreepte top hebben gedragen, zijn wel bekend met de opmerking: 'Hé, heb je weer je matrozenpak aan?' Ondanks dat het soms lichtelijk vermoeiend is, zit er wel een kern van waarheid in.

De Bretonse streep, ook wel de bekende, Franse streep, werd in de 19e eeuw door de marinière gedragen waardoor de marine-witte strepen iconisch werden. Speur je op internet naar 'French style street wear', dan zul je met grote regelmaat deze bekende streepjescombinatie tegenkomen.

Voorjaarstrend 2018 kleuren

Tegenwoordig heeft de streepjeswereld zich tot een grote familie uitgebreid. Dunne streepjes, dikke exemplaren, aardse tinten en felle kleuren; vrijwel alles kom je hedendaags tegen.

De meest favoriete items, en of combinaties, worden door de tinten rood, wit, zwart en navy gevormd. Vooral de kleuren rood, wit en blauw weten het marinethema te versterken; deze hebben ook vaak een wat 'preppy' uitstraling.

Het streepje komt dan ook het beste naar voren wanneer je deze met de 'marinestijl' overeen laat komen en qua kleur hier niet te veel van afwijkt.

Sneakers

Om de voorjaarslook sterker te maken, kun je de streepjes het beste samenbrengen met witte sneakers. Deze kun je bij diverse stijlen dragen en geven je outfit een fris gehalte; dit komt dan ook perfect uit rond de speelse streepjes.

Daarnaast zorgen witte sneakers ervoor dat de focus vooral naar de print uitgaat zonder dat dit 'afbreuk' aan de schoenen zelf doet. Naast de streepjes vormen ook witte sneakers absolute musthaves!

En, als outfit?

Tsja, hoe kun je streepjes nu stijlvol verwerken in je outfit?

Jurk: Draag dit voorjaar een zwart-wit of marine-wit jurkje en combineer deze met witte sneakers voor een speelse look. Ook kun je de outfit afmaken met een rode of witte blazer.

Top: Draag je een gestreepte top? Kies dan voor een witte broek als je een wat chiquere uitstraling wilt. Ga je liever voor casual? Denk dan aan een stoere jeans. Zorg ook hier voor een witte sneaker.

Broek: Ga je voor een streepjesbroek? Kies dan bijvoorbeeld voor een elegante blouse of blazer. Maak ook deze outfit af met witte sneakers.

Kortom, streepjes kun je niet genoeg hebben dit voorjaar. Dus, welke kleuren ga jij aanschaffen?

 

Redactie

Redactie

Top