Voorjaarskleuren 2018: Pastels en felle tinten

Voorjaarskleuren 2018: Pastels en felle tinten

Nog enkele dagen te gaan en dan kan ook april gaan beginnen. Hoewel de temperatuur je soms nog laat geloven dat je nog even in de winter bent, is de lente toch écht begonnen.

En plots is 'ie daar: het zonnetje dat vanaf nu langer zal schijnen, hogere waarden van het weer op gaat leveren én lente-achtige outfits weet te verwelkomen. Maar, welke looks zijn nu eigenlijk geschikt voor dit jaargetijde en welke kleuren ga je volop terugzien?

Voorjaarskleuren 2018

Om te beginnen zijn de voorjaarskleuren 2018 gebaseerd op pastels en felle kleuren. Donkere tinten zou je tegen kunnen komen, maar blijven toch echt meer op de achtergrond.

Het zijn vooral de zachte en romantische kleuren als lichtkoraal, babyblauw, crème, zachtgeel, lavendel en limoen. Eén van de hoofdtinten deze lente is ultraviolet, variërend van blauwig lavendel tot viooltjespaars.

Maar, tegenover die lieflijke tinten heb je de contrasterende, felle kleuren, veelal samengebracht in bonte combinaties als strepen en prints.

De trends van deze lente staan eigenlijk in het teken van contrasten. Waar de pasteltinten een romantisch gevoel oproepen en daarmee een elegante, charmante uitstraling hebben, staan de felle kleuren meer voor 'statement' outfits; de meer flamboyante looks.

Stoffen en prints

Katoen, wol en polyester zijn allemaal stoffen waar vrijwel iedereen bekend mee is. Dat ze ook dit seizoen weer volop voorkomen, is dan ook vast niet verrassend. Maar, ook enkele nieuwkomers vind je in de trends voor deze lente. Denk hierbij aan doorzichtige en plastic jasjes en luchtige stoffen als mesh.

De prints van dit voorjaar variëren van retro-dessins, zoals streepjes in bonte kleuren en de polkadot, tot kunstzinnige uitingen als oldskool pop-art prints -verwerkt tot stoffen- of juist de meer klassieke items als plaiddessins en bloemen- en botanische thema's. Vaak worden deze stijlen ook 'door elkaar' gedragen zodat de 'bonte toestand' nog bonter oogt.

Lente outfits

Om te voldoen aan de voorjaarskleuren 2018 kun je kiezen tussen zowel flamboyante als romantische outfits. Toch kan het voorjaar nog wat frisjes zijn, dus volledig korte jurken zijn met dit Hollandse weer soms iets te fris. Dus, wat zijn goede alternatieven?

Een romantische outfit bestaat voornamelijk uit pasteltinten. Denk eens aan een lavendelblauwe blouse op een 'floral trouser', een jumpsuit in crèmekleur of een skinny broek of A-line rok in een lichte tint, gecombineerd met een denimblouse of juist een 'Bohemian' top in gehaakte, luchtige of kanten vorm.

Houd ook hier de pumps in lichte pastels of witte sneakers; het moet namelijk lieflijk en romantisch blijven.

Ga je meer voor de statement outfit? Dan weten vooral felle kleuren zich hier perfect voor te lenen. Denk hierbij aan een jumpsuit in een felle kleur, zoals knalrood, gecombineerd met een sjaaltje rond de taille of een printjurk, variërend van botanisch tot colorblock motieven, met felgekleurde hakken.

Probeer hier vooral contrasterende stijlen en kleuren samen te brengen.

'Niets is te gek', dat is eigenlijk de trend van deze lente. Of je nu kiest voor felle kleuren of pastels: dit voorjaar staat voor prints, contrasten en statements.

Redactie

Redactie

Top