Voorjaarsjassen: dít zijn de trends voor 2020!

Voorjaarsjassen: dít zijn de trends voor 2020!

Voorjaarsjassen? Het is nog koud buiten, maar de lente begint eraan te komen! Tijd dus voor nieuwe items. En, een nieuwe jas!

Zonder jas naar buiten is echt nog geen optie. Het blijft toch grillig, dat Hollandse weer…

Trends voorjaarsjassen 2020

Hoewel je graag in zomerse kleren naar buiten huppelt, is Nederland toch het land van de jassen. Een regenbuitje is nooit ver weg en een warm klimaat?

Ook daar zijn we niet mee gezegend. Tijd dus om de mooiste voorjaarsjassen trends op een rijtje te zetten!

Regenjas als voorjaarsjas

Nederland is het land van de regen, dus een regenjas komt altijd van pas! Maar, wel een met een modieus tintje uiteraard.

Gelukkig brengen veel merken, evenals retailers, trendy regenjassen uit, dus aan keuze geen gebrek. Experimenteer dan ook met kleur, juist om het lenteseizoen wat levendigheid te geven!

Je kunt de '2020 regenjas' daarbij met veel kledingstukken samenbrengen, zoals een jurkje of high waist jeans.

Op safari!

De cargo look van 2020 is niet compleet zonder de safari coat. Deze stoere voorjaarsjas is van veel zakjes voorzien en zou je de praktische versie van de trench coat kunnen noemen.

Deze safari-jas is geïnspireerd op de kleding van Afrikaanse rangers. Typische kleuren zijn beige en khaki, al kun je ook een pasteltint tegenkomen.

Wil je de safaricoat een modieuze draai geven? Combineer het met mooie hakken, een skinny jeans of passende statement sieraden.

Klassieke trenchcoats

Het is een oude bekende, maar nog altijd geliefd: de trenchcoat! Toegegeven: het is niet erg anders dan andere jaren.

Maar, juist door het tijdloze en klassieke model is het een groot favoriet! Naast klassieke kleuren als beige en grijs zie je ook pasteltinten als baby blauw en poederroze terugkomen.

Bij de lente passen deze frisse tinten dan ook erg goed. Deze voorjaarsjas geeft je in een oogwenk een speels-chique uitstraling.

En, het staat overal mooi bij. Reden genoeg om er eentje aan te schaffen, toch?

Voorjaarsjassen met pofmouwen

Je zag het al eerder bij blouses en truien, maar ook de voorjaarsjassen worden er nu van voorzien: pofmouwen! Deze trend uit de jaren 80 zorgt voor een opvallende look.

Je schouders krijgen hierbij extra volume. Waar de ene jas het in lichte mate heeft, zijn andere modellen juist uitbundig.

Of je ervan houdt of niet: een voorjaarstrend is het zeker!

Trends: Prints en kleuren 2020

De trends voor de voorjaarsjassen bestaan niet alleen uit bepaalde modellen, zoals de trenchcoat. Ook enkele kleuren en prints hebben invloed dit jaar…

  1. Geel: De kleur geel, van licht tot oker, wordt in 2020 bij veel stijlen gezien. Vooral bij coats zie je dit veel terugkomen.
  2. Ruitjes: Van groot tot klein en van rustig tot opvallend: het klassieke ruitje blijft niet ongezien dit voorjaar!
  3. Opvallend: Eens iets anders dan beige? Deze lente zie je bij klassieke jassen als trench coats ook opvallende stoffen, evenals metallic-kleuren of glanzende materialen.

Van praktisch en stoer tot klassiek en felgekleurd: dit voorjaar worden veel stijlen met elkaar gemixt. Tijd dus om lekker te experimenteren.

En, wat gaat jouw favoriete voorjaarsjas worden?

Redactie

Redactie

Top