Voorjaarsjassen 2019: Frisse tinten en opvallende prints

Voorjaarsjassen 2019: Frisse tinten en opvallende prints

De lente: het is net te warm voor een winterjas, maar om geen jack aan te trekken… Daar is het net te fris voor. Tijd dus om mooie voorjaarsjassen te shoppen.

Wat je dit voorjaar precies mag verwachten? Je vindt het in deze top 5!

Klassieke bloemen of juist een stoer leren jasje: de voorjaarsjassen voor deze lente mogen zéker opvallend genoemd worden.

En, welke wordt jouw grote favoriet?

Voorjaarsjassen 2019

Zeker in het grillige Nederland is een extra kledingstuk nooit verkeerd. Maar, wat zijn nu echt geschikte jassen voor deze lente? En, welke trends zijn hierbij duidelijk te zien?

1. Trenchcoats

De klassieke trenchcoat is al jaren favoriet: ook dit jaar is dat niet anders. Wel is het opvallend dat de standaardkleuren als marine en beige nu gezelschap van extra tinten krijgen.

Vooral groen en oranje laten zich graag zien…

2. Leather jackets

Stoer of chic-artistiek: met een leren jasje kun je alle kanten op! Hoewel deze in uiterlijk niet echt veranderd is, is vooral de outfit daaronder deze lente van belang.

Het leer zorgt namelijk voor het 'extra' effect. Chic of stoer: jouw outfit bepaald de uitstraling van het jasje!

3. Bomberjacks

Ook het bomberjack heeft een duidelijke verfrissing gekregen. Deze voorjaarsjas zul je veelal in lichte of felle tinten tegenkomen, al kan het ook een printje bevatten, zoals een botanisch dessin of juist een oldskool Tie-Dye.

De denim stof is eveneens populair bij het bomberjack deze lente.

4. Klassieke mantels

Wil je graag een verfijnde look? Denk dan eens aan de chique mantel. Ook deze jas heeft de klassieke uitstraling behouden, al zul je deze eveneens in moderne varianten tegenkomen.

Zo kun je voor een egale jas kiezen, maar ook voor een chique bloemenprint gaan. Mag het voor jou wel iets extra's hebben? Dan kun je zelfs nog voor een dierenprintje kiezen…

5. Trendy windbreakers

Ook de meer sportieve look zul je dit voorjaar tegenkomen. De trendy 'windbreakers', ook wel bekend als wind- en regenafstotende jassen, zijn volledig gemoderniseerd. Waar het vroeger 'niet erg stoer' was, zijn deze voorjaarsjassen helemaal opgefrist naar de trends van nu.

De sportieve jackets hebben hierbij veelal een colorblock motief, vaak in combinatie met felle kleuren als blauw en oranje. Ga je liever voor elegant? Dan heb je zelfs nog de waterafstotende, chique mantels…

Opgefriste klassiekers

Rustig en egaal of juist opvallend met prints: dit voorjaar kent veel type uitstralingen rond tussenjassen waardoor er voor iedereen een modieuze optie te vinden valt.

Toch bezitten vele exemplaren wel degelijk gelijke kenmerken, zelfs bij jassen waarbij je het minder snel zou verwachten…

Typische lentekleuren & opvallende prints

Ook deze lente maakt de modewereld weer volop gebruik van dit seizoen. De kleuren zijn veelal vrolijk, variërend van zachte pastels tot meer felle tinten. Vooral groen, oranje en lichtgeel zijn grootse favorieten, aangevuld met gelijkwaardige, zachte kleuren.

Ook de printjes weten steeds meer gebied te veroveren bij de jassen. Zo kun je denken aan een sportief jaren tachtig model met een colorblock motief of juist een klassiek model met een botanische print.

 

Redactie

Redactie

Top