De perfecte voorjaarsjas voor mannen

De perfecte voorjaarsjas voor mannen

In Nederland kennen we allemaal wel de dagen dat het niet koud, maar ook niet warm is. Van die dagen waarbij een winterjas te dik is, maar zonder jas naar buiten, nog te koud. De oplossing die hiervoor in het leven is geroepen, is de voorjaarsjas. De voorjaarsjas, in de volksmond ook wel tussenjas genoemd, is perfect voor de dagen dat het zonnetje begint te schijnen, maar het Hollandse windje nog streng waait.

Voor mannen zijn er dit jaar verschillende trends op dit gebied. Onder andere het leren jasje, het spijkerjasje en de parka zijn bekende items voor dit seizoen. Om je een beetje wegwijs te maken, staan hier de mooiste voorjaarsjassen op een rij:

Het spijkerjasje

De spijkerjas is al jarenlang een bekende trend voor mannen. Sinds het hippietijdperk kwam hij voor de grote groep in beeld en is hij nog jarenlang trouw gedragen bij de alternatieve kledingstijlen. Enkele jaren geleden is hij weer populair geworden bij het grote publiek en dit jaar een trend voor zowel mannen als vrouwen. Het spijkerjasje is een perfect kledingstuk om oversized te dragen. Verder zijn de gaten, bewerkingen en versleten varianten ook hip. De spijkerjas is bij vele outfits te combineren en kan jarenlang mee. Oftewel een perfecte tussenjas voor deze tijd.

Leren jasje

Het leren jasje is ook een echte klassieker als het om voorjaarskleding gaat. Dit item staat stoer en maakt de man nog mannelijker Je kunt gaan voor een echte leren, die door zijn tijdloze uitstraling jarenlang mee kan gaan.  Daarnaast zie je hem ook steeds vaker in andere kleuren dan zwart verschijnen. Dit zijn vaak imitatieleren varianten, maar daardoor zijn ze wel een stuk goedkoper. Toch blijft het zwarte leren jasje het meest populair en is hij ook dit jaar weer perfect om als voorjaarsjas aan te schaffen.

Sportieve jas

Naast oversized is ook active wear een kledingstijl die in 2017 populair is. Dat een gezonde en vooral fitte levensstijl belangrijker wordt, heeft ook effect op de modetrends. Active wear betekent eigenlijk: sportieve kleding die ook voor casual doeleinden gebruikt kan worden. Een bekende variant in 2017 hiervan, is de wijde broek met strepen aan de zijkant die doen lijken op de adidas trainingsbroek.

Bomberjack

Het bomberjack is in 2014 opgekomen, maar is nog steeds een veel gezien item. Het bomberjack bestaat in vele verschillende varianten. Er bestaat een wintereditie, maar ook als voorjaarsjas zijn ze prima geschikt wanneer je een dunne variant neemt. Het bomberjack is een vlotte en stoere jas. De korte jas heeft een bol model, waardoor het breder maakt. Verder is het bomberjack vaak van een lichte stof en dus erg fijn om te dragen.

Parka

Parka's zijn hip. De langere jas, die iets wegheeft van de trenchcoat, is zowel sportief, alternatief als hip. De vaak dunne jas is perfect voor de herfst en de lente. Parka's kunnen zowel dicht als open gedragen worden. Net als het spijkerjasje, is dit dé jas waarmee je kan inspelen op de trend: oversized. De parka mag wijd zitten en tot over de kont vallen.

Jacket

In de Nederlandse volksmond is dit stiekem gewoon een jackie. Het herkenbare korte model dat iets wegheeft van een windjack. Deze voorjaarsjas is altijd handig om in huis te hebben. Door zijn dunne stof en vele varianten is hij eindeloos te combineren en vaak niet hoog in prijs. Ideaal voor zomerse dagen met een streng Nederlands windje. Verder past hij ook goed bij de sportieve look en laat dat nu net helemaal hip zijn dit seizoen.

Redactie

Redactie

Top