Vijf schoenen die je zéker in je koffer moet hebben

Vijf schoenen die je zéker in je koffer moet hebben

Het is een fenomeen dat veel mannen niet begrijpen: vrouwen en hun overvolle koffers wanneer ze op reis gaan. Zelfs voor een weekendje weg lijkt de complete garderobe al ingepakt te worden.

Waar mannen het veelal bij sneakers laten, nemen vrouwen toch een extra paar mee. Of drie. Of vier... Want hé, wat is een goede outfit zonder de perfecte schoenen..?

Vrouwen en inpakken...

Ja, het blijft bijzonder: de combinatie tussen vrouwen en koffers. Voor drie dagen gaan minstens zes à negen outfits mee, want je moet toch kunnen variëren...

Plus, doemscenario's als vlekken, terwijl je maar één blouse hebt, kun je ook niet riskeren. Zo geldt dat ook voor schoenen. Want, hoewel het misschien overdreven lijkt, heeft iedere schoen toch zo een 'eigen functie'.

Zo is de een juist elegant, terwijl je de ander voor het loopcomfort draagt. Dus, dat extra paar mag gerust in je koffer. Maar, welke schoenen mogen nu zeker niet ontbreken?

Vijf schoenen voor op reis

Dus, welke mogen mee?

  1. Het 'wow' exemplaar: Om te beginnen met het 'wow'-type. Deze is bedoeld om jouw outfit, bijvoorbeeld een jurk of jumpsuit voor de avond, helemaal af te maken.Denk hierbij aan high heels, zoals pumps of sandaletten, in een felle kleur of juist een metallic coat. Gegarandeerd dat je op zult vallen!
  2. Slide-in: De slipper, in dit geval wel de meer elegante versie ten opzichte van de zogeheten plastic strandslippers, is de musthave voor je reis tijdens een zomervakantie.Denk hierbij aan een Côte d'Azur-achtig exemplaar, zoals een beige kleur met een wit-blauw gestreepte bovenzijde. Niet alleen is deze comfortabel om mee te lopen, het staat eveneens chic onder je outfit!
  3. Best friend: Je 'best friend' is eigenlijk dé schoen die je het liefste aanhebt en bij wijze van spreke al bij de voordeur staat om deze direct aan te trekken wanneer je het huis verlaat.Daarbij kun je dit type zowel in casual vorm dragen, zoals een spijkerbroek en witte blouse, maar ook onder een bloemige zomerjurk. Denk hierbij aan een muiltje, pump met lagere hak of juist een loafer; deze mag ook zeker niet ontbreken.
  4. Sneakers: Tsja, waar zou je toch zijn zonder je oude, vertrouwde sneakers? Niet alleen zijn ze veelal comfortabel en staan ze speels, ook kun je ze met talloze outfits samenbrengen.Denk hierbij aan een skinny of boyfriend jeans tegenover eveneens een pencil rok of skater dress; allemaal goed met sneakers te combineren. Dus, reserveer ook voor dit type maar een plekje in de koffer.
  5. Polished flats: Een goed alternatief voor de high heel en slipper is de 'in-between' polished flat: het heeft de 'wow' van de high heel, maar het comfort van de slipper. Ben je die hakken even beu, maar wil je wel elegante schoenen? Leg deze dan maar snel voor je tripje klaar.

Die voorbereidingen voor vakanties zijn zo gek dus niet. En, met deze vijf schoenen weet je zéker dat je comfortabel èn stijlvol op reis kunt. Nu nog ontdekken of het in de koffer past...

 

Redactie

Redactie

Top