Veterschoenen: De schoen voor elke man

Veterschoenen: De schoen voor elke man

Ben jij ook een èchte man? Een èchte man die graag verzorgd voor de dag komt, maar daarnaast gaat voor praktisch? Mooi, dan is dit blog helemaal voor jou. Ieder jaar zie je nieuwe kleding- en schoenentrends verschijnen. Deze trends bijhouden is leuk, maar wat schoenen betreft is er één schoen die altijd en bij iedereen goed staat. We hebben het hier natuurlijk over de klassieke veterschoenen. Deze klassieke veterschoenen worden nog vaak gezien als de schoen die alleen gedragen wordt onder een pak, maar dit is absoluut verleden tijd.

De bekende klassieke veterschoenen zijn mannelijk, stijlvol, chique, maar kunnen ook goed gecombineerd worden bij een alledaagse outfit. Één paar schoenen is dus te dragen voor meerdere gelegenheden. Draag de klassieke schoenen naar je werk, naar de stad of naar een feestje. Kortom: als je elke dag voor een beetje stijl wilt gaan, is deze schoen een verplicht onderdeel van je outfit. Hieronder vind je de klassieke veterschoenen in de meest populaire kleuren van dit moment:

Basic Zwart

De uitspraak: 'Zwart is altijd goed', heb je vast al vaker gehoord. Maar het fijne is, dit klopt ook echt. De kleur zwart kun je op zoveel gelegenheden dragen. Denk maar aan zakelijk zwart voor op het werk, een casual, zwarte trui voor op een zondag of een chique, zwarte blouse voor op een feestje. Zwarte klassiekers zijn dus eigenlijk een must voor in je kast en altijd handig. De klassieke zwarte veterschoen zijn in vele stijlen te koop. Je kunt voor een klassiek, gladde variant gaan, maar om je schoen iets nonchalantere uitstraling te geven, is een print of motief ook een goede keuze.

Daarnaast heeft de kleur van de hak en de veter ook een grote invloed op de uitstraling van de schoen. Werk je bij een zakelijk bedrijf? Ga dan voor een geheel zwarte uitvoering. Is de schoen voor een feestelijke of meer casual gelegenheid, kies dan voor een andere kleur veter of een lichtere hak. Dit maakt de schoen zogezegd meer 'speels'. Zie hieronder de verschillende varianten en neem gerust een kijkje, om zo jouw smaak te bepalen:

Bruin

De bruine klassieke veterschoen wordt steeds populairder. Deze kleur neigt meer naar een casual look en heeft een stoerder uiterlijk. Aangezien je in het Nederlandse bedrijfsleven steeds meer dresscodes als smart casual of casual chic ziet verschijnen, kun je de bruine klassiekers ook gemakkelijk naar het werk dragen. Daarnaast is de bruine variant een perfecte schoen om naar een nette gelegenheid te dragen of juist onder je casual outfit om deze iets meer sjeu te geven.

Bij de bruine schoen is vaak de veter ook bruin, de hak kan wel van kleur verschillen. Bij deze kleur geldt ook dat de kleur van de hak het uiterlijk vertoon van de schoen kan beïnvloeden. Verder zie je de bruine veterschoen ook vaak in een suède variant. Dit omdat deze schoen hierdoor nog meer een casual uiterlijk krijgt. Zie hieronder drie populaire varianten:

Donker blauw

De kleur blauw is niet alleen wat kleding betreft een populaire kleur dit jaar.  Ook schoenen in de donkerblauwe kleur zijn echte aanraders als je voor de klassieke veterschoenen wilt gaan. De kleur blauw kun je (ook al lijkt dat misschien niet zo) gemakkelijk combineren met vele kleuren. Denk aan een bruine broek, een zwarte broek, een grijze of onder een spijkerbroek. De kleur blauw is zowel voor zakelijk als casual gebruik.

De schoen geeft een stijlvol en modieus uiterlijk. Het is een kleur die hip is en daardoor iet wat gedurfd, maar absoluut een aanrader als je met de tijd mee wilt gaan. De blauwe schoen zie je vaak in combinatie met de kleur bruin. Ook deze schoen is natuurlijk weer in vele soorten materialen te krijgen, met elk materiaal zijn eigen uitstraling. Bekijk hieronder drie soorten blauwe veterschoenen en oordeel zelf:

Redactie

Redactie

Top