Verzorg je lippen op Lip Appreciation Day!

Verzorg je lippen op Lip Appreciation Day!

Het is vandaag 16 maart 2017. De dag dat de VVD de winnaar is van de Tweede kamerverkiezingen, maar nog veel belangrijker dan dat, het is vandaag:

Official Lip Appreciation day!

De dag waarbij we onze lippen nog eens extra mogen tuiten en laten zien. Deze dag staat in het teken van de verzorging van onze lippen en de manier om ze het beste uit te laten komen. Om na de strenge winter de lippen weer Kiss-Proof te maken, heb ik de beste tips om je lippen optimaal te verzorgen:

Verzorging lippen

1. Scrub je lippen geregeld met een tandenborstel. Beweeg zachtjes kleine cirkeltjes over je lippen en smeer ze vervolgens in met een lippenverzorging.

2. Olijfolie masker. Olijfolie is een keukenmiddeltje wat ik vaak gebruik als ingrediënt voor maskertjes of andere huidverzorging. Voor de lippen werkt hij perfect om ze glad te maken. Los een suikerklontje op in de olijfolie en maak zo je eigen scrub.

3. Doe voor het slapengaan honing op je lippen. De volgende ochtend zijn ze zo zacht als het maar kan.

4. Kokosolie is ook een wondermiddeltje om je lippen te herstellen.

5. Zo weinig mogelijk je lippen likken.

6. Doe voor het aanbrengen van lippenstift eerst een dun laagje vaseline aanbrengen.

7. Smeer je lippen in met een lippenbalsem MET factor wanneer je in de zon gaat. Ook je lippen moeten beschermd worden tegen de zon.

 

Lippenstift

Na verzorging komt natuurlijk versiering. Lippenstift is over de hele wereld gezien, het meest gedragen cosmeticaproduct. Lippenstift heb je tegenwoordig in vele soorten. Denk hierbij aan een lipgloss, lippenstift normaal, lippenstift mat of juist een lippenstift met extra glans. Allemaal hebben ze weer een andere structuur en effect. Maar nog belangrijker voor de keuze van een lippenstift is de kleur.

De kleur is allesbepalend. Ga je voor een opvallende kleur rood of houd je van subtiel? Neem dan een lichtroze. De kleur is heel persoonlijk aangezien iedereen een eigen stijl heeft, maar ook de kleur van de lippen heeft invloed op de kleur van de lippenstift. Daarom is een lippenstift testen altijd het beste om te doen. Als er geen spiegel is, of je het niet fijn vindt om een tester op je lippen te smeren: kun je hem het beste aan de onderkant van je hand smeren, net onder de duim. Het schijnt dat dit een stukje huid is, wat het meeste op je lippen lijkt.

Verder kun je nog kijken naar je huidtype en je haarkleur om te weten welke kleuren het beste uitkomen in je gezicht. Ben je blond en heb je een lichte huid? Ga dan voor een wat warmere tint. Heb je bruin haar en heb je iets meer pigment in je huid? Dan kun je ook voor de coole tinten gaan.

Warme tinten: Peach, Peach/ Pink, Oranges, Koraal, Oranje-rood, Donkerrood
Koele tinten: Lichtroze, Blauw, Blauw-groen, Paars, Dieprood met blauwe elementen

Redactie

Redactie

Top