Vans: Vroeger alternatief, nu helemaal in de mode!

Vans: Vroeger alternatief, nu helemaal in de mode!

Vaak als mensen alternatief genoemd worden, geeft dat aan dat hun kledingstijl afwijkt van wat de meeste mensen in hun kast hebben liggen. En, wanneer je zelf niet als 'afwijkend' gezien wilt worden, probeer je bepaalde items veelal te vermijden. Zelfs het Amerikaanse Vans, hedendaags een populair sneakermerk, was dan ook meer geliefd bij de 'sportieve buitenbeentjes' van vroeger.

Maar, wat als een 'alternatief' artikel van toen hedendaags een super populair item is geworden? Want de sneakers van Vans, die zijn haast niet meer weg te denken uit het moderne straatbeeld.

Vans vroeger

Het sneakermerk is ontstaan in Californië toen Paul van Doren besloot een merk op te richten dat de focus legde op jonge mensen uit de skatewereld en de surf- en snowboard-scenes.

Echt bekend om de kwaliteit stond het niet omdat sommige modellen, zelfs tijdens de eerste verkoop, nog 'snel even gemaakt moesten worden'. De kopers waren dan ook skaters en surfers; eigenlijk de mensen die, in vroegere tijden, als de zogeheten alto's werden gezien.

Met deze geschiedenis zou je Vans dus echt een sportief merk mogen noemen. Maar, 'alternatief'? Dat is het al lang niet meer…

De moderne Vans

Een groot voordeel van Vans is het unisex gehalte: de sneakers zijn heel erg neutraal waardoor het zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden.

Dit type schoen wordt dan ook met veel kledingstijlen gedragen, zoals een chino met een verfijnde trui voor de mannen, om de outfit net iets speelser te maken, of gewoon met casual items.

De vrouwen daarentegen combineren ze steeds vaker met een jurkje of eveneens een casual-chique outfit die hierdoor net iets vrijblijvender wordt.

De mooiste modellen

Vans heeft diverse schoentypen ontworpen. Kenmerkend voor veel items is dan ook de iconische streep aan de zijkant. Maar, welke sneakers gaan jouw favoriet worden?

  • Vans Old Skool: Niet voor niets draagt dit type sneaker de naam Old Skool, aangezien het niet alleen voor skaters, maar voor velen al tijden een favoriet is. Het model kenmerkt zich door de authentieke streep en ligt eigenlijk, qua model, tussen de Authentic en SK8 in.
  • Vans Authentic: Zowel voor mannen als vrouwen is dit een zeer geliefde schoen door de 'eenvoud' van dit model dat weinig 'poespas' kent. De kleuren variëren van aards tot pasteltinten, maar ook printjes zijn deze sneaker niet vreemd.
  • Vans SK8: Dit type vormt het hogere model en is –nog altijd- populair in de meer sportieve sector. De kleuren variëren van egaal tot flamboyante printjes en geven aardig wat stabiliteit. De naam verwijst dan ook naar het oorspronkelijke doeleinde: 'skate'.
  • Vans Slip-On: Dit Vans-type is een echte 'instapper'; het item heeft dus geen veters. Een bekend patroon van dit model is het welbekende schaakbord, maar ook egale kleuren en printjes komen voor, zoals een botanisch thema of juist een luipaardprint.

En, heb jij nu ook het gevoel: 'Deze mogen niet ontbreken in mijn kast! Ik wil ze ook!'? Dan ziet je hier goed. Want, de mogelijkheden? Die vind je hier!

Redactie

Redactie

Top