Ultraviolet: De trendkleur voor 2018

Ultraviolet: De trendkleur voor 2018

'Waarom draag je áltijd zwart?' 'Is dat grijs niet een beetje saai?' 'Wel mooi hoor, dat wit. Maar, is het niet wat standaard?' Tsja, als het om kleur gaat, kun je er genoeg voors en tegens bij bedenken. Het kan ook best zijn dat je gewoon eens wilt afwijken van de 'normale en standaard kleuren'. De trendkleur voor 2018 is dan ook een vrij gewaagde, aangezien niet iedereen deze in de kast heeft liggen. Maar, dat zou zomaar eens kunnen gaan veranderen met de kleur ultraviolet.

Trendkleur 2018: Paars

Zoals het kopje het al verraadt, is de trendkleur voor dit jaar paars, ook wel ultraviolet. Maar, hoezo 'paars'? Eigenlijk moet je het meer als een tint zien.

Op de basisschool kreeg je vroeger een paar stiften waarvan er zeker eentje paars was. Het was dan ook één kleur en daar moest je het mee doen. Voor deze trend geldt dat gelukkig niet zo.

Paars komt dan ook in vele varianten voor: zo staat het donkere aubergine in contrast met 'blauwig' lavendel en oogt viooltjespaars veel 'zwaarder' dan de pastelkleur lila.

Wat dat betreft is paars dus erg veelzijdig, wat het meer dan waard maakt deze trend eens onder de loep te nemen.

Ultraviolet: een gewaagde kleur

Zodra je bijvoorbeeld een presentatie moet houden, zijn er een aantal kleuren die bepaalde associaties oproepen en die je wel of niet aangeraden worden. Zo behoort paars tot de 'gewaagde kleuren': het staat symbool voor creativiteit, spontaniteit en zorgt voor verbeeldingskracht.

Op zakelijk front word je misschien een andere kleur aangeraden, maar in vrijblijvende sferen heeft het eigenlijk juist een voordeel. Het is dan ook best een compliment als mensen in jou een spontane creatieveling zien waar ze veel energie van krijgen.

En, als outfit?

Om het ultraviolet speels of klassiek in je outfit te verwerken, volgen hieronder een paar mogelijke stijlopties.

Trui of top: Denk bij de top bijvoorbeeld eens aan diep aubergine of lavendel en combineer deze met -het liefst- een witte of zeer lichtgrijze broek; hierbij komt het ultraviolet het mooist naar voren. Maak de outfit af met een witte sneaker of juist met een hak, kan ook een laars zijn, in een grijzige of juist bruinige kleur.

Broek: Draag je ultraviolet graag als broek? Dan kun je ook deze samenbrengen met een zwarte bovenkant, zoals een verfijnd coltruitje of misschien wel een leren jasje, in combinatie met een zwarte pump. Wil je graag iets lichters? Denk dan aan een crèmekleurige blouse met grijze hakken of laarzen.

Jurkje: Kies je voor een jurkje? Denk dan eens aan de pasteltint lila of viooltjespaars. Deze kun je samenbrengen met een klassieke grijze of bijvoorbeeld juist knalgele pump; laat het ultraviolet tot leven komen.

Print: Ook kun je, voor een meer speels effect, ultraviolet in printvorm dragen, zoals een bloemendessin of juist een streepje in combinatie met een sneaker, zodat je outfit nog levendiger wordt. Dit staat dan ook het mooist bij een egale top, rok of broek.

Kortom, genoeg redenen dus om een outfit in ultraviolet-tinten vandaag nog aan te schaffen.

Redactie

Redactie

Top